İlk anket geldi: Konsensus’a göre İmamoğlu 2 puan önde

İlk anket geldi: Konsensus’a göre İmamoğlu 2 puan önde

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı, 23 Haziran'da tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 2 farkla AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım'ın önünde göründüğünü belirtti.

Konsensus Araştırma Başkanı Murat Sarı, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar vermeden önce bir anket çalışması yaptıklarını açıkladı. 31 Mart seçimlerinin ardından, 21-22 Nisan tarihlerinde yapılan ankette Ekrem İmamoğlu yüzde 2 farkla önde görünüyor.

1040 kişi ile anket gerçekleştirdiklerini belirten Konsensus Araştırma Başkanı Sarı, yaptıkları ankete ilişkin değrlendirmesinde "Ankete göre 18-29 yaş grubunun yüzde 54.6'sı, 30-29 yaş grubunun yüzde 49'u, 40-49 yaş grubunun yüzde 44.9'u ve 60 yaş üstünün yüzde 47.2'si Ekrem İmamoğlu'na oy verdiğini söylüyor. 18-29 yaş grubunun 42.2'si Binali Yıldırım'a oy vermiş. İstanbul’da bu kitle belirleyici bir kitle" dedi.

İMAMOĞLU YÜZDE 50.2, YILDIRIM YÜZDE 48,1

Beyaz TV'de katıldığı programda konuşan Sarı, 39 yaşa kadar olan kitlenin de belirleyici olduğunu ve bu kitle içinde Ekrem İmamoğlu'nun 0,3 puanlık farkla önde olduğunu belirtti. Sarı, "Oy oranları yüzde 50,2 Ekrem İmamoğlu, yüzde 48,1 Binali Yıldırım" dedi.

Sarı, Ekrem İmamoğlu'na mazbatanın geç verilmesine ilişkin soruya, vatandaşların yüzde 57,8'inin 'bunun yanlış olduğu' yanıtını verdiklerini aktardı.

'AKP MHP'Lİ SEÇMENİ DE İKNA ETMELİ'

Sarı, AKP'nin izlemesi gereken stratejiyle ilgili olarak da "AKP’nin MHP'li seçmeni ikna etmesi gerekiyor. Çünkü tamamını almıyor. Beka söylemi bir yere kadar. MHP'li seçmen de herkes gibi İstanbul'daki ekonomik sıkıntılardan, trafikten, günlük sorunlardan yakınan bir seçmen" dedi.

Yaptıkları çalışmada 'Seçim tekrarında kime oy verirsiniz' sorusuna yanıt aradıklarını aktaran Sarı, "Yüzde 50.2 ile İmamoğlu kazanıyor, Binali Yıldırım 48,1 alıyor" diye konuştu. Sarı, İmamoğlu'na mazbatanın geç verilmesini yanlış bulanların oranının 57.8 olmasına rağmen, ona oy vereceğini söyleyenlerin yüzde 50.2 olduğunu belirterek, "Demek ki yüzde 8'lik bir seçmen var ki 'hatalı' dese de oy vermiyor İmamoğlu'na. İmamoğlu'nun onları ikna etmesi gerekiyor" dedi.