Ilgın kaymakamı  kömür ocağına karşı eylem yapan yurttaşlara bağırdı: 'Terbiyesizlik yapma lan'

Ilgın kaymakamı kömür ocağına karşı eylem yapan yurttaşlara bağırdı: 'Terbiyesizlik yapma lan'

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşcugöl Mahallesi'nde, açılması planlanan kömür ocağı için tarlalarının kamulaştırılmasına karşı çıkan mahalle sakinleri eylem başlattı. Bölge halkıyla görüşmeye gelen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu bir yurttaşa ‘Terbiyesizlik yapma lan’ diye bağırdı.

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşcugöl Mahallesi'nde 3 Ocak'ta AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nun 165 bin metrekare sahada kömür üretim faaliyetlerini devam ettirebilmesi için acil kamulaştırma kararı alındı.

Sözcü’den Müslüm Ecvi’nin haberine göre kararın ardından yaşam alanlarında kömür madeni istemediklerini, köyde her evde bir kanser hastası olduğunu belirten bölge sakinleri Çavuşcugöl-Tursunlu kara yolunu bir süre trafiğe kapattı

Yolu trafiğe kapatan bölge sakinleri Jandarma ekiplerinin saldırısına uğradı. Olayların ardından Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu bölge halkı ile görüşmeye geldi.

'TEBİYESİZLİK YAPMA LAN'

Bölge halkıyla köy meydanında bir araya gelen Kaymakam Kadiroğlu'nun arkasında oturan yaşlı bir adama “Terbiyesizlik yapma lan” diye çıkışması üzerine ortalık karıştı.

Kaymakamın sözlerine sinirlenen adam, “Sen terbiyesizlik yapma lan! Sen kimsin de bana lan diyorsun” diye tepki gösterdi.

Kaymakamın sözlerine sinirlenen bölge halkı Kaymakamı tavrından dolayı yuhaladı. Tepkiler üzerine Kaymakam Kadiroğlu'nun bölgeden ayrılmak için aracına gittiği sırada Jandarma ve halk arasında arbede yaşandı. Jandarma yurttaşları dağıtmak için havaya ateş açtı.

'BU TOPRAKLARI TERK ETMEYECEĞİZ'

Konuya ilişkin konuşan bölge sakinlerinden Hulusi Fidan, "Bu topraklar bize atalarımızdan yadigar. Bizde bu toprakları çocuklarımıza ve torunlarımıza devredeceğiz. Ne bizim nede çocuklarımızın daha fazla zehirlenmesini istemiyoruz. Kaymakam buradan ayrıldıktan sonra bir tabur asker göndererek yolu açtıracağını söylemiş. Biz de yolu kapatmaya devam edeceğiz. Ölümüne de olsa biz bu toprakları terk etmeyeceğiz“ şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA