İletişim Başkanı'ndan kendisiyle ilgili habere erişim engeli

İletişim Başkanı'ndan kendisiyle ilgili habere erişim engeli

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eşi Fatmanur Altun'un çifte maaş aldıklarına yönelik haberlerle ilgili paylaşımlar hakkında erişim engellemesi kararı verildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eşi Fatmanur Altun’un çifte maaş aldıklarına yönelik haberlerle ilgili Twitter’dan yapılan paylaşımlara erişim engellemesi getirildi. Ankara 8’inci Sulh Ceza Mahkemesi, Fahrettin Altun’un talebi üzerine, kişilik haklarının zarar görebileceği ve Cumhurbaşkanlığı’nın kurumsal itibarı zedeleneceği gerekçesiyle 6 hesaptan yapılan paylaşımlar için “erişim engelleme” kararı verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eşi Fatmanur Altun’un çifte maaş aldıkları, sosyal medyada gündem olmuştu.

Fahrettin Altun, 6 ayrı Twitter hesabından bu konuda yapılan paylaşımların kişilik haklarına zarar verdiği, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olarak görev yapması nedeniyle kurumun kimliğinin de zarar gördüğünü savunarak, mahkemeye başvurdu.

Ankara 8’inci Sulh Ceza Hakimliği, 1 Ağustos’ta yapılan başvuruyu 2 Ağustos’ta karara bağladı ve Altun’un erişime engellenmesini talep ettiği paylaşımlar için “erişime engelleme” kararı verdi.

T24'ün haberine göre, kararda, 5651 sayılı yasanın 9’uncu maddesi gereğince paylaşımların Altun’un kişilik haklarının zarar görebileceği, ayrıca görev yaptığı Cumhurbaşkanlığı’nın kurumsal itibarını da zedeleyebilecek nitelikte olduğu belirtildi.