İletişim Başkanı Altun: 'Sokağa çıkma yasağı' söylemleri gerçeği yansıtmıyor

İletişim Başkanı Altun: 'Sokağa çıkma yasağı' söylemleri gerçeği yansıtmıyor

Altun, bazı ülkelerde salgına karşı uygulanan “seyahat kısıtlaması”, “OHAL ilan edilmesi”, gibi önlemlere ilişkin açıklamada bulundu.

İletişim Başkanı Altun, "OHAL ilan edileceği, sokağa çıkma yasağı uygulanacağı, seyahat kısıtlaması getirileceği söylentileri gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının Türkiye’de de yayılmaya başlamasının ardından AKP iktidarının süreci şeffaf yürütmemesi dolayısıyla alınacak önlemlere karşı yurttaşların aklındaki soru işaretleri de büyüyor.

ALTUN: GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Bazı ülkelerde salgına karşı uygulanan “seyahat kısıtlaması”, “OHAL ilan edilmesi”, gibi önlemlere ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "OHAL ilan edileceği, sokağa çıkma yasağı uygulanacağı, seyahat kısıtlaması getirileceği söylentileri gerçeği yansıtmıyor. Cumhurbaşkanımız liderliğindeki bu mücadelede vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliğinin yanında özgürlüklerini de koruma sorumluluğumuz var'' dedi.

ERDOĞAN YARIN AÇIKLAMA YAPACAK

Altun, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yarınki (18 Mart) kapsamlı eşgüdüm toplantısının ardından Erdoğan’ın atılması gereken adımları açıklayacağını duyurmuştu.