İlerici Kadınlar'ın ifşa ettiği kafede patron geri adım attı

İlerici Kadınlar'ın ifşa ettiği kafede patron geri adım attı

Antalya İKM tarafından protesto edilen patron, tüm işçilerin sigorta girişlerini yaptı ve hak gasbına maruz kalan kadın işçinin hakkını eksiksiz ödedi.

İleri Haber

Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki Iba Green Point kafede haklarını isteyen kadın işçiye saldıran kafe sahibi Yaşar İba, Antalya İlerici Kadınlar Meclisi (İKM) tarafından protesto edilmesinin kafede çalışan tüm personellerin sigorta girişlerini yaptı ve hak gasbına maruz kalan kadın işçinin içeride kalan maaşını ve sigorta primini ödedi.

Iba Green Point kafede sigortasız çalıştırılan ve maaşı ödenmeyen kadın çalışan, içeride kalan parasını istediği için kafe sahibi Yaşar İba tarafından saldırıya uğramıştı. 17 Ağustos'ta iş yerinin önünde bir araya gelen Antalya İKM üyeleri Yaşar İba’nın kadın işçiye uyguladığı hak gasbını ve saldırıyı protesto etmişti. Alınan bilgiye göre, Turizm İşçileri İnisiyatifi'nin çabası ve protestonun ardından dün, kafede çalışan tüm personellerin sigorta girişleri yapıldı ve hak gasbına maruz kalan kadın işçinin içeride kalan maaşı ve sigorta primi ödendi.