İlerici Kadınlar Meclisi’nden Flormar direnişine destek ziyareti 

İlerici Kadınlar Meclisi’nden Flormar direnişine destek ziyareti 

İlerici Kadınlar Meclisi Üyesi kadınlar, Flormar’da çalışırken sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan ve 219 gündür direnen işçilere dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

Arzum Yalçın

İlerici Kadınlar Meclisi (İKM) sendika üyesi oldukları için işten atılan ve direnişte olan Flormar işçilerini ziyaret etti. 

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve yüzde 51’i Fransız Yves Rocher’e satılan Flormar’da Petrol İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten atılan işçilerin direnişi 219. gününde devam ederken İlerici Kadınlar Meclisi tarafından dayanışma ziyareti gerçekleştirildi.

Ziyaret sırasında konuşan İKM üyesi Melis Akyürek , direnişteki kadınları selamlayarak, “Sınıf dayanışması ve kadın dayanışması kazanacak, kaybeden sermaye sınıfı olacak” dedi.

Sık sık sloganların atıldığı ziyaret, konuşma ve halayların ardından, "Dayanışmaya devam edeceğiz" mesajlarıyla son buldu.

'POLİS SOBA VE ÇADIRLARIMIZA İZİN VERMİYOR'

İleri Haber'e direnişle ilgili bilgi veren işçilerden Ayşe Öztürk, 11 yıldır Flormar'da çalıştığını belirterek, polis ve şirket yönetiminin saldırısı altında olduklarını söyledi. Polisin, soba ve çadırlara engel olduğunu söyleyen Öztürk “Soğuk hava şartlarının bizi vazgeçireceğini düşünüyorlar ama yanılıyorlar diyerek direnişe sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

İşten atılan arkadaşlarına destek olduğu için kendisinin de işten atıldığını söyleyen 6 yıllık çalışan Elif Alan ise sınıf dayanışmasına vurgu yaparak, "Direnişimiz büyük bir çoşkuyla devam ediyor, yağmura çamura rağmen direnmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.