'İleri teknoloji' diye tanıtılan robot insan çıktı

'İleri teknoloji' diye tanıtılan robot insan çıktı

Rusya'da devlet televizyonu Russia-24 tarafından 'ileri teknoloji' olarak tanıtılan robotun, aslında bir insan olduğu ortaya çıktı.

Rusya'nın devlet televizyonu Russia-24'da yayınlanan bir gençlik forumunda kanalın sunucusu "Robot Boris"in yeteneklerini övdü. Moskova yakınlarındaki Yaroslavl kentinde düzenlenen bir teknoloji forumunda sergilenen robotun kostüm giymiş bir insan olduğu anlaşıldı.

ROBOTUN 'BOYNU' GÖRÜLDÜ

Sosyal medyada daha sonra yayımlanan fotoğraflarda, robot kostümünün içindeki kişinin boynunun göründüğü anlaşıldı. 'Robot Boris'in aslında 3 bin 800 dolar değerindeki kostümün içindeki bir insan olduğu öğrenilince açıklama geldi.

'KİMSE ROBOTU GERÇEKMİŞ GİBİ GÖSTERMEDİ'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kurduğu haber ajansı MBKh Media, robot kostümü içindeki adamın da göründüğü yeni bir fotoğraf yayımladı. Ajansın haberinde, Proyektoria isimli teknoloji forumunun organizatörlerine ithafen "kimsenin robotu sanki gerçekmiş gibi göstermeye çalışmadığı" vurgulandı.

ÖNCE GERİ ÇEKTİ, SONRA ERİŞİME AÇTI

Devlet televizyonunun hatayla ya da bilerek forumdaki robottan gerçekmiş gibi bahsetmesi ve ileri teknolojisini övmesi tepki çekti. Russia-24 televizyonu da YouTube kanalında yayımladıkları söz konusu videoyu önce geri çekti, sonra aynı gün içinde yeniden erişime açtı. (BBC Türkçe)

DAHA FAZLA