İleri Haber'in ortaya çıkardığı skandal Meclis gündeminde: 'Gençlerimizden elinizi çekin!'

İleri Haber'in ortaya çıkardığı skandal Meclis gündeminde: 'Gençlerimizden elinizi çekin!'

CHP'li Okan Gaytancıoğlu, Yandaş Eğitim-Bir-Sen’in kadrolaştığı Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi’nde yaşananlara ilişkin soru önergesi hazırladı.

İleri Haber

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesinde yaşanan olayları TBMM gündemine taşıdı. 

Milli Eğitim Bakanı Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılması istemiyle soru önergesi hazırlayan Gaytancıoğlu “Edirne’nin en başarılı öğrencilerini gericiliğin karanlığıyla kontrol altına alacağını düşünen bir zihniyetin okulda öğrencilere baskı yapması kabul edilebilir bir durum değildir. Yapılan baskılar nedeniyle okuldan ayrılan öğrencilerimiz vardır. Veliler tedirgindir” dedi.

'NAMUS MESAFESİ'

İleri Haber'in gündeme getirdiği Yandaş Eğitim-Bir-Sen’in kadrolaştığı Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi’nde, öğrencilere yönelik gerici baskılar artmış, kız ve erkek öğrenciler arasındaki en ufak temas “namus mesafesi” gibi gerekçelerle yaptırım sebebi sayılmış ve tepki gösteren öğrenciler de mimlenmişti. 

Yaşananları anlatan bir öğrenci “Sene başında okul müdürünün değişmesiyle başlayan olaylar biz Edirne Fen Lisesi öğrencilerini oldukça üzüyor. Sene başından itibaren karma eğitim sistemine zıt yönde uygulamalar yapan müdüremiz, kız arkadaşım ve beni karşılıklı yemek yerken, ayrıca diğer birkaç arkadaşımın da aralarında hiçbir yakınlık olmamasına rağmen yan yana gördüğü için hakkımızda dilekçe yazdı. Bu olaydan sonra dilekçede ismi geçen her öğrencinin ailesi aranarak asılsız söylemlerde bulunularak okula çağırıldı. Odasına gidip, ‘Ailemi neden aradınız?’ diye sorduğumda ‘görüşmek istiyorum’ cevabını verdi. Ben ise ‘Derdinizin ne olduğunu bilmiyorum, neden ilişkilerimize karışıyorsunuz?’ diye sordum. ‘Sınıfta bir sürü arkadaşın varken neden onunla oturuyordun?’ gibi anlamsız bir soru sordu" demişti.

'YÖNETİCİLERİ NE ZAMAN GÖREVDEN ALACAKSINIZ?'

Konuyu Meclis gündemine taşıyan Gaytancıoğlu andaş sendikanın milli eğitimde paralel bir yapı kurduğuna, yapılan her atamanın bu sendikayla olan ilişkiye göre yapıldığına dikkat çekti. Gaytancıoğlu, Edirne’nin en başarılı okullarından olan Süleyman Demirel fen Lisesindeki öğrencilerin fiziki ve psikolojik baskıyla karşı karşıya bulunduğunu, buna yapanların derhal görevden alınması gerektiğini belirti.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk’a şu soruları yöneltti:

1. Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesinde öğrencilere yapılan baskılarla ilgili basına yansıyan haberler Bakanlığınıza ulaşmış mıdır?

2. Bu haberlerle ilgili bir soruşturma açtınız mı? Açmayı düşünüyor musunuz?

3. Müdür olarak atadığınız kişinin Eğitim Birsen’li olmaktan başka bir özelliği, daha önce görev yaptığı okullarda somut bir başarısı var mıdır?

4. Bakanlığınızın belirlediği kız ve erkek öğrenciler arasında bir “namus mesafesi” var mıdır?

5. Kurucusu olduğunuz özel okulda da öğrenciler arasında böyle bir “namus mesafesi” uygulaması var mıdır?

6. Öğrencilerin zorla sohbetlere katılmaya zorlandığı doğru mudur?

7. Öğrencilere fiziksel şiddet uygulayan öğretmenler hakkında bir işlem yaptınız mı?

8. Baskı yapılan, şiddet uygulanan öğrencilerden ve bunların ailelerinden özür dilemeyi düşünüyor musunuz?

9. Yapılan gerici baskıların toplumda yaratabileceği tepkilerin sorumlusu kim olacaktır?

10. Bakanlığınızda yönetici olmanın ön şartı yandaş sendikaya üye olmak mıdır?

11. Edirne Genelindeki okullarda müdür ve müdür yardımcılığı yapanların kaçı hangi sendikaya üyedir?

12. Eğitim Birsen denen sendika Bakanlığınız içinde bir paralel yapı mı kurmuştur? Bu paralel yapı ile ilgili bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

13. Okullarımıza liyakatli yöneticileri atamak için bir çalışmanız var mıdır?

14. Söz konusu haberlerde adı geçenleri görevden almayı düşünüyor musunuz?

15. Laik eğitimin Bakanlığınızın anayasal görevi olduğunu unuttunuz mu?

16. Benzer yöntemlerin FETÖ okullarında da uygulanmış olması tesadüf müdür?

17. Bakanlığınız “fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” nesiller yetiştirmek için mi çalışmaktadır? Yoksa bir FETÖ projesi olarak aklını ve vicdanını birilerine kiralamış, dünyayı anlamaktan, ülkesine bağlılıktan uzak nesiller yetiştirmek için mi?

18. Bakanlık olarak gençlerimize baskı yapan ve milli eğitimin temel amaçlarıyla çelişen uygulamalar yapan bu “yöneticileri” ne zaman görevden alacaksınız?

DAHA FAZLA