İleri Haber’in de aralarında bulunduğu 5 medya kurumuna açılan davanın ilk duruşması görüldü

İleri Haber’in de aralarında bulunduğu 5 medya kurumuna açılan davanın ilk duruşması görüldü

Duruşmada taraflara mahkemede dinletecekleri tanıkları bildirmeleri için iki hafta süre verildi. Dava 2 Şubat 2021'e ertelendi.

İleri Haber

Demirören’in “Demirören Medya'da kadın çalışan, yönetim katından ayakkabılarıyla geçtiği için istifaya zorlandı!” başlıklı haberi yapan ve aralarında İleri Haber’in de bulunduğu 5 medya kurumuna açtığı tazminat davasının ilk duruşması görüldü. Dava 2 Şubat 2021’e ertelendi.

Demirören Medya Grubu'nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Zeynep Tüzer, yönetim katından ayakkabılarıyla geçtiği için istifaya zorlandı. İstifa etmeyince de ücretsiz izne çıkarıldı. Olayın haberi Mayıs 2020’de İleri Haber, Medya Koridoru, Aykırı, TELE 1, Ajanspress’te yayınlandı.

Demirören Medya, “marka ve kişilik hakları ile ticari itibarının zedelendiği” iddiasıyla; hem haberi yayımlayan internet sitelerinden hem de güvenlik görevlisinden manevi tazminat talep etti.

MOBBİNGCİ DEMİRÖREN TAZMİNAT İSTEDİ

Buna göre, Medya Koridoru internet haber sitesinin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Canan Kaya’dan, Aykırı internet haber sitesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak’tan ayrı ayrı 50 bin Türk Lirası (TL) manevi tazminat talep etti. Ayrıca İleri Haber, Ajanspress ile TELE 1 TV’nin internet sayfasını yayınlayan şirketlerden de ayrı ayrı 50 bin TL manevi tazminat istendi.

Şirket, haberlerde adı geçen güvenlik görevlisinden de 25 bin TL manevi tazminat talep etti.

Dava dilekçesi, Bakırköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması bugün Bakırköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

DURUŞMA 1 SAAT 10 DAKİKA GEÇ BAŞLADI

Pandemi nedeniyle seyirci alınmayan duruşma 1 saat 10 dakika geç başlarken, Demirören, Aykırı ve Ajans Press hakkındaki şikayeti geri çekti. Medya Koridoru İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Canan Kaya ile İleri haber ve TELE 1 hakkındaki şikayet devam etti.

DAVA ERTELENDİ

Duruşmada dosyanın ön incelemesi tamamlandı ve tahkikat aşamasına geçilmesine karar verildi. Taraflara mahkemede dinletecekleri tanıkları bildirmeleri için iki hafta süre verildi.

Dava 2 Şubat 2021'e ertelendi.

DAHA FAZLA