AFAD: Elazığ depreminde yaşamını yitirenlerin sayısı 29'a yükseldi

AFAD: Elazığ depreminde yaşamını yitirenlerin sayısı 29'a yükseldi

Elazığ'da meydana gelen 6,8'lik depremin ardından bölgeye dair bilgileri sizlerle paylaşıyoruz...

İleri Haber

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve en az 29 kişinin hayatını kaybettiği ve 1243 kişinin yaralandığı 6,8'lik depremin ardından bölgede yaşananlarla ilgili bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

GÜNCELLEME 23:23

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Elazığ’da 19 yıkılmış, 107 de hasarlı binanın olduğunu açıkladı.

GÜNCELLEME 21.44

Depremden 23 saat sonra, Elazığ'ın Mustafa Paşa mahallesindeki bir binanın enkazından 5 yaşındaki çocuk ve annesi sağ olarak çıkarıldı.

GÜNCELLEME 20.08

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD); saat 20.00 itibarıyla depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 29'a çıktığını bildirdi.

AFAD, saat 20.00 sıralarında yaptığı açıklamada, 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası, 14'ünün büyüklüğü 4'ün üzerinde olan 462 artçı deprem meydana geldiğini duyurdu. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Deprem sonrası AFAD koordinasyonundaki müdahale faaliyetleri ile enkazdan sağ kurtarılan kişi sayısı, 43'e yükseldi. Ne yazık ki hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 29 oldu. 1466 vatandaş ise depremden sonra hastanelere başvurdu" denildi.

Açıklamada ayrıca, hasar tespit analizleri ile 72 binanın yıkıldığı, 514’ünün ağır hasar aldığı ve 409’unun az ve orta hasarlı olduğu aktarıldı.

GÜNCELLEME 17.48

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bazı partililer, Elazığ'da deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. 

CHP heyeti, merkez Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan Dilek Sitesi'nde sürdürülen çalışmaları bir süre izledi. Burada yetkililerden bilgi alan heyet, daha sonra alandan ayrıldı. 

GÜNCELLEME 16.24

Adnan Orakçıoğlu caddesinde de ağır hasar görmüş bazı binalarda yurttaşların oturduğu öğrenildi:

GÜNCELLEME 14.40

- Elazığ'ın Sürsürü Mahallesi'nde 25 yıllık bir evin depremde göçmesinin ardından, göçük altında 13 kişinin olduğu iddia edilyor.

- İleri’nin ulaştığı bilgiye göre, Suriyeli sığınmacıların yoğunlukta yaşadığı bölgelerde, binalar yıkılmamış olsa da kullabilir vaziyette değil. Yardımların merkezi yerlerde yapılması sebebiyle yoksul mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaşmış değil. Sığınmacılar geceyi sokakta geçirdi.

- Elazığ’ın özellikle yoksul mahalleleri ve köylerinde ulaşım sıkıntısının olduğu, otomobili olmayan yurttaşların yardımlara ulaşamadığı aktarıldı.

Yardımların ulaşmadığı İstasyon caddesindeki bazı binalar:

Daha çok sığınmacıların yaşadığı Rüstempaşa mahallesinde ağır hasar gören bazı binaların hala boşaltılmadığı öğrenildi:

Ayrıntılar geliyor...