İlayda Özen'i tehdit eden erkeğe elektronik kelepçe cezası

İlayda Özen'i tehdit eden erkeğe elektronik kelepçe cezası

Antalya'da ayrıldığı erkek tarafından sistematik taciz ve tehditlere maruz kalan İlayda Özen'in şikayetleri kamuoyunun da baskısıyla işleme alındı. Uzaklaştırma kararı olmasına rağmen Özen'e tehdit ve tacize devam eden F.A isimli erkeğe e-kelepçe cezası verildi.

Ayrıldığı erkek tarafından taciz ve ölüm tehditlerine maruz bırakılan İlayda Özen’in başvurusu sonucunda mahkeme F.A hakkında e-kelepçe kararı verdi. 

Antalya’da, 5 ay önce ayrıldığı F.A isimli erkek tarafından şiddete ve sistematik saldırıya maruz kalan İlayda Özen'in şikaketi, kamuoyunun ısrarı sonucunda işleme konuldu. Hakkında uzaklaştırma kararı çıkarılmasına rağmen şiddet ve tacize devam eden F.A hakkında elektronik kelepçe cezası verildi.

İlayda Özen’in geçtiğimiz günlerde mahkemeye yaptığı başvuru sonucunda ise 6284 Sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi uyarınca saldırgan F.A hakkında elektronik kelepçe kararı verildi. İlayda Özen elektronik kelepçe kararını sosyal medya hesabından ‘’Elekronik kelepçe, yavaş yavaş ilerliyor, çok şükür sayenizde” şeklinde duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Antalya'da ayrıldığı erkek tarafından sistematik taciz ve şiddete maruz kalan İlayda Özen'in şikayetleri işleme konulmamış, mahkeme tarihi 7 ay sonraya verilmişti. Özen, kendisinin ve ailesinin can güvenliğinin olmadığını belirterek "Mahkeme tarihini Ekim 2019'a vermişler ve benim o güne kadar şahıs tarafından öldürülmeyeceğim ne malum?" şeklinde tepki göstermişti. 

 

DAHA FAZLA