İlave TV muhabiri Arif Kocabıyık'ın öğrencilere şiddet uyguladığı ortaya çıktı: 'Bizi coplamadığı zamanlarda kamerasıyla fişlerdi'

İlave TV muhabiri Arif Kocabıyık'ın öğrencilere şiddet uyguladığı ortaya çıktı: 'Bizi coplamadığı zamanlarda kamerasıyla fişlerdi'

İlave TV kurucusu ve muhabiri Arif Kocabıyık'ın, Akdeniz Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olduğu dönemde öğrencilere şiddet uyguladığı ve Berkin Elvan hakkında küfürlü paylaşım yaptığı ortaya çıktı.

Özellikle son seçim sürecinde yaptığı sokak röportajlarıyla gündeme gelen İlave TV kurucusu Arif Kocabıyık’ın Akdeniz Üniversitesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı dönemde öğrencilere şiddet uyguladığı ve sosyal medyada Haziran Direnişi’nde katledilen Berkin Elvan hakkında küfürlü paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı.

Sendika.Org'da bir yazı kaleme alan Süleyman Kaymaz, yazısında "Arif isimli bu muhabir, yıllarca, özel güvenlik olarak biz solcu-sosyalist gençlerin mücadelelerinde öğrencileri coplamış, bazen de sivil giyinip elinde kamerasıyla öğrencileri fişlemiş bir insandır. Evet konuya biraz sert girdim ama durum böyle… Şimdi ise bu şahıs, zamanında öğrencileri fişlediği kamerası ve o kamerasıyla elde ettiği röportajlarıyla, sosyal medya üzerinden muhalif bir kişiliğe bürünerek karşımıza çıkmaktadır. Bu işte bir terslik var gibi, değil mi?" dedi.

Kaymaz’ın yazısının bir kısmı şöyle:

"Belki değişmiş olabilir diye de düşünebiliriz. Fakat ben buna inanmıyorum. Çünkü bu şahıs, örneğin, 6 Kasım 2013 YÖK eyleminde; “Parasız, nitelikli” eğitim isteyen biz öğrencilere kinle saldıran özel güvenlik ekibinin içindeydi ve ben o gün, onun kinini yüzünde çok iyi görmüştüm. Zira gözaltına alındığımda iki kişi elimi arkadan tutarken, Arif de yüzüme yumruk atıyor, kafamı otobüse doğru vurmaya çalışıyordu. Ben direnç gösterdiğimde ise diğer güvenliklerle beraber eril küfürler edip daha da saldırganlaşıyordu. Aynı şekilde diğer arkadaşıma da benzer şekilde şiddet uyguluyordu. Sorarım size hangi hukuk, hangi etik etkisiz hale getirilen kişiye vurmayı onaylar? Ki bunun adına İŞKENCE derler ve iki eli tutulmuş insanların yüzüne yumruk atmak bir görev kalıbının içine dahil edilemez. Ne olursa olsun! Zaten şahıs etkisiz hale getirilmiş, ne diye vurursun? Çünkü faşistsindir, özgür düşünen gençlere kinin vardır. İçinde yatanı dışarı yansıtmaktan çekinmiyorsundur. Öte yandan şunu söylemeden de geçmeyeyim; ekseriyetle bu Arif denilen şahıs, eylemlerde korkusundan arka taraflarda durur; ancak eli tutulan, etkisiz hale getirilen gençlere vururdu, böyle de cesaretlidir kendisi!

Belki özür diler…

Ben bu yazdıklarımı, kısa metinler halinde Nisan ayının son günlerinde İlave Tv’nin Twitter’daki resmi sayfasına da yazdım. İstedim ki hayran kitlesi ne olduğunu bilsin ona göre davransın. Ayrıca belki benden ve zamanında kamerayla fişleyip, yargılamasına neden olduğu öğrencilerden özür diler diye düşündüm. Fakat öyle olmadı! Her eylem yapanı “bölücü” diye yaftalayan zihniyetler ile aynı tavrı sergileyerek sen “bölücüsün” dedi ve beni Twitter’da engelledi. Hatta benim gibi geçmişini yüzüne vuran diğer dört arkadaşımı daha engelledi. Şimdi de çıkmış “özgür basın” diyor.

Adam tartıştığı kişilere hemen “bölücü” etiketini yapıştırıyor, sonrasında ise başka argümanlar sunamayıp engelliyor. İnsanların kendisi hakkında dile getirecekleri eleştirileri ekmek yediği sosyal medya üzerinden ulaştırmasına set çekiyor. Sonra da kendisine açılan davaya istinaden “basın özgürlüğü” diyor, “sizden korkmayacağım” diyor. Bu ne yaman çelişkidir arkadaş."

‘ÜLKÜCÜ OLDUĞUMU GİZLEMEDİM’

Hakkındaki iddialarla ilgili açıklamada bulunan Kocabıyık ise "İlave tv sizleri seviyor derken din dil ırk gözetmeksizin hepinizden bahsediyordum. Ayriyetten hiç bir zaman ülkücü olduğumu gizlemedim. Şu anki yönetim biçimine itirazım olduğunu ülkenin durumunun iyi gitmediğini ve bu yüzden mhp ile ilişkimi kestiğini açıklamıştım. Hiç bir zaman ırkçılık yapmadım yapmam da" ifadelerini kullandı.

Kocabıyık açıklamasında, Berkin Elvan'a ilişkin yapılan küfürlü paylaşımla ilgili “hesabı kullanan diğer arkadaşlarının yaptığını” iddia ederken ve paylaşımdan yeni haberi olduğunu öne sürdü. Kocabıyık, paylaşım dolayısıyla özür diledi.

DAHA FAZLA