İktidarın 'doğaya ihanet' fotoğrafları Meclis'te paylaşıldı

İktidarın 'doğaya ihanet' fotoğrafları Meclis'te paylaşıldı

Antmen "Bu fotoğraflara bakınca içi acımayan, üzüntüye boğulmayan kim varsa vicdansızdır" diyerek TBMM kürsüsünden Salda Gölü, Hasankeyf, Mersin Akkuyu, Kazdağları ve İstanbul Boğazı'nın fotoğraflarını gösterdi.

İleri Haber

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Çevre Ajansı Kurulmasına ilişkin kanun teklifi üzerine yaptığı konuşmada 'doğaya ihanet'in fotoğraflarını paylaştı. Antmen, TBMM Kürsüsünden Salda Gölü, Hasankeyf, Mersin Akkuyu, Kazdağları ve İstanbul Boğazı'nın fotoğraflarını göstererek, "Bu fotoğraflara bakınca içi acımayan, üzüntüye boğulmayan kim varsa vicdansızdır" dedi. Antmen AKP'li milletvekillerine seslenerek, "Sizin diktiğiniz tek ağaç var; o da milletin ocağına diktiğiniz incir ağacı" dedi.

Antmen, AKP iktidarı döneminde 118 yabancı firmaya 593 maden ruhsatı verildiğini hatırlatarak, "İstanbul'a ihanet ettiklerini itiraf ederek şehirleri betona gömen, rant için orman katleden, 'Yerli ve Milliyiz' diyerek Kazdağlarını Kanada'ya; Mersin Akkuyu'yu Ruslara; Artvin'i 5'li çeteye yağmalatanlar mı çevreye duyarlı olacak? 118 yabancı firmaya 593 maden ruhsatı verdi bu iktidar. Bu ülkenin toprağını havasını suyunu Kanada'ya satmanın adı ne zaman yerli ve millilik oldu? 'Mavi Boncuk takışına, ırmağının akışına ölürüm Türkiyem' diyerek ırmağı Kanadalı bir şirkete kurutturmanın neresi yerli ve millilik?" dedi.

Antmen "Bu fotoğraflara bakınca içi acımayan, üzüntüye boğulmayan kim varsa vicdansızdır" diyerek TBMM kürsüsünden Salda Gölü, Hasankeyf, Mersin Akkuyu, Kazdağları ve İstanbul Boğazı'nın fotoğraflarını gösterdi.

SALDA GÖLÜ: "Vatan sevgisi sadece lafta. Orman yeşilini de sevmiyorlar. Sevdikleri tek şey doların yeşili. Hele Salda Gölü. Yahu Kuldan utanmıyorsunuz; Allah'tan korkun Allah'tan. Dünyada örneği eşi benzeri yok. Amerikan havacılık dairesi; yani NASA, resmi hesabından açıklama yaptı Salda Gölü ile ilgili. Dedi ki 'Benzeri yok, tek benzeri Mars'ta bir kraterde var' İnsan bakmaya dokunmaya kıyamıyor. Beylerin yaptığı rezilliğe bir bakın; Dünya'da Salda Gölünün kumlarının eşi benzeri yok. Gitmişler bu kumlara evler bir şeyler inşa ediyorlar.  Yani siz güzel olan her şeye düşman mısınız?  Güzel bir ağaç, su, göl görünce dayanamıyor ve hemen onu yok etmek mi istiyorsunuz?

KAZDAĞLARI: Alplerden sonra oksijenin en fazla olduğu yerler arasında bulunan Kaz Dağları Kanadalılara peşkeş çekildi. 200 binden fazla ağaç kesildi. Düşman bile bunu yapmaz!

MERSİN AKKUYU: Cennet Mersin Akkuyu, yemyeşil bir koydu. Şimdi atom bombası düşmüş gibi. Çöle dönmüş. Ruslara peşkeş çekildi burası. Elektrik satacaklar dolar garantili. Yerli ve Milliler ya.

HASANKEYF: 12 bin yıllık tarihi Hasankeyf'in haline bakın. Bakın lütfen. Vicdan kırıntısı kaldıysa bakın. Bir de haber servis edildi bu fotoyla 'Hasankeyf yeni yüzüyle misafirlerini bekliyor' diye.  Alay mı ediyorsunuz siz?

İSTANBUL BOĞAZI: İhanetin fotoğrafına bakın. Yani Dünya'da örneği yok. İstanbul Boğazı. Bu ihanet değil de nedir?

"Sizin beşli çeteden birisi diyor ki 'meyve veren ağaç taşlanır.' Taşlayacak ağaç mı bıraktınız? Hepsini kestiniz. Avrupa'da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 20 metrekare. Türkiye'de ise sadece 5 metrekare. Türkiye bu konuda 190 ülke arasında 140. Sırada. AKP döneminde tam 30 sıra geriye düştük. Türkiye; AKP döneminde Arnavutluk büyüklüğünde tarım alanını, Çanakkale büyüklüğünde de orman alanını kaybetti. Biz böyle söyleyince de diyorlar ki "e biz kestik ama bilmem kaç tane de ağaç ektik." Milletin aklı ile alay etmeyin, Belediyelerinizin 12 bin dolara aldığı ve sonra da kuruyan ağaçlardan mı bahsediyorsunuz?  Almışlar yurt dışından, paravan şirketlerle, yüzbinlerce fidan. Kurumuş bir daha almışlar. Kurumuş, dolarla almışlar.

Ey yerli ve milli AKP vekilleri; sizin Orman Bakanlığınız yok mu? Hem ucuz hem de Türk Lirasına fidan veriyor. Neden yerli ve milli, Türk lirası üzerinden ve ucuz fidan veren kendi bakanlığınızdan fidan almıyorsunuz da yabancılardan alıyorsunuz? Son söz; sizin diktiğiniz bir ağaç yok mu? Elbette var; Sizin diktiğiniz tek ağaç var; o da milletin ocağına diktiğiniz incir ağacı."

DAHA FAZLA