İktidarın Ankara'ya girişini engellediği baro başkanları Anıtkabir'e ulaştı

İktidarın Ankara'ya girişini engellediği baro başkanları Anıtkabir'e ulaştı

Baro başkanlarının Ankara'ya girmesinin engellendiği ikinci günde Ankara'da yaşananları dakika dakika aktarıyoruz...

İleri Haber

AKP iktidarının Avukatlık Kanunu'nun değiştirilmek istenilmesine ve baroların yapısına dönük müdahale hazırlığına karşı, 80 ilin baro başkanının Ankara'ya başlattığı 'Savunma Yürüyüşü'ne, dün Eskişehir yolunda polis tarafından saldırılarak avukatların Ankara’ya girişleri emniyet güçlerince hukuksuz bir şekilde engellenmişti. Dün sabahtan bugün öğlene kadar şehre girişine izin verilmeyen baro başkanlarının kararlı direnişi sonuç verdi.

Barikatların kaldırılmasının ardından baro başkanları, 200 metrelik yürüyüşün ardından otobüslerle şehre girdi. Baro başkanlarını temsilen şehrin girişine kadar yürüyen Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, buradaki avukatlar tarafından alkışlar ve sloganlarla karşılandı. Baro başkanları ve beraberindeki yüzlerce avukat, şehre girişin ardından Anıtkabir'e gitti.

Sabah saatlerinde süren bekleyişte, Bilecik Barosu Başkan Yardımcısı Av. Hasan Şahin polisler tarafından gözaltına alınırken, günün en çarpıcı gelişmelerinden biri ise baro başkanlarının, bekleyiş alanına gelen Metin Feyzioğlu'nu arkalarını dönerek karşılamasıydı. Feyzioğlu, protestonun ardından açıklama yapamadan alandan ayrıldı.

İşte an an yaşanan gelişmeler...

GÜNCELLEME 13.39

Dün sabahtan bu yana Ankara'ya girişi engellenen baro başkanları Anıtkabir'e ulaştı. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu yürüyüşe alınmadı.

GÜNCELLEME 13.10

Dün sabah saatlerinden itibaren Ankara'ya girişi engellenen baro başkanları, barikatların kaldırılmasının ardından şehre giriş yaptı. Baro başkanları yaklaşık 200 metrelik yürüyüşün ardından otobüslerle şehre girerken, baro başkanlarını temsilen şehrin girişine kadar yürüyen Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, buradaki avukatlar tarafından alkışlarla karşılandı.

GÜNCELLEME 12.40

İstanbul Çağlayan Adliyesi, İstanbul Bakırköy Adliyesi ve İstanbul Adalet Sarayı'nda yüzlerce avukat 'Savunma Dokunulamaz' demek için bir araya geldi. Çağlayan Adliyesi önünde konuşan İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu ''Eylemlerimiz 'sözde' değişiklik taslakları teklifleri geri çekilene kadar devam edecek'' dedi.

GÜNCELLEME 12.17

Polisin baro başkanlarının Ankara'ya girişini engellediği barikatlar kalkıyor. Ankara'ya alınmayan baro başkanları bir süre yürüyüş yaptıktan sonra otobüslerle Tandoğan meydanına gidip bir açıklama yapacak ve oradan Anıtkabir'e yürüyecek. Yürüyüşe Metin Feyzioğlu alınmayacak.

GÜNCELLEME 11.39

Polisin Ankara'ya girişini engellediği baro başkanları, alana gelen Metin Feyzioğlu'nu arkalarını dönerek karşıladı. Feyzioğlu, protestonun ardından açıklama yapamadan alandan ayrıldı

GÜNCELLEME 11.15 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Mansur Yavaş, polis ablukası altındaki baro başkanlarını ziyaret etti.

GÜNCELLEME 10.58 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'ya girişi engellenen baro başkanlarını ziyaret etti.

GÜNCELLEME 09.20

Bilecik Baro Başkanı yokken kanunen Baro Başkanı sıfatıyla Ankara'daki buluşma noktasına gelen Bilecik Barosu Başkan Yardımcısı Av. Hasan Şahin, polis tarafından bekleyişin sürdüğü alana alınmazken, tepkilere rağmen yerde sürüklenerek gözaltına alındı. Bu anları Twitter hesabından paylaşan Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, ''Bilecik Barosu Başkan Yardımcısı meslektaşımıza polislerin yaptığını herkes izlesin. Ankara'da kanun yok! Basın bile giremiyor buraya. Tüm meslektaşlarım, yurttaşlarımız yaysın bu utanç görüntülerini'' dedi.

ÇADIRLAR ENGELLENDİ, BÜFE KAPATILDI

Dün sabah saatlerinden itibaren polisin baro başkanlarına ve basına dönük saldırısı devam ederken, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, baro başkanlarının bekleyiş alanına gönderdiği çadırların kurulması, yağmur yağmasına rağmen polislerce engellendi. Baro başkanlarının sıcak içecek ve yiyecek alabildiği tek yer olan civardaki büfe de, gece saatlerinde polis baskısıyla kapatıldı.