İktidardan Kanal İstanbul savunması: 'Müsilajın önüne geçecek, trafik yükünü azaltacak'

İktidardan Kanal İstanbul savunması: 'Müsilajın önüne geçecek, trafik yükünü azaltacak'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kamuoyunun tepkisine rağmen geri adım atılmayan Kanal İstanbul'a ilişkin açıklamasında, 'müsilajın önünce geçecek ve trafik yükünü azaltacak' iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul’da düzenlenen 7. Uluslararası Mavi Karadeniz Kongresi’nin açılışında bir konuşma gerçekleştirdi. Oktay, bilim insanlarının uyarılarını bir kez daha göz ardı ederek Kanal İstanbul'un çevreci bir proje olduğunu öne sürdü. 

Oktay, yaptığı konuşmada "Kıyıdaş ülkeler arasında yükselen iş birliği ve dayanışma, Balkanlar’dan Kafkasya’ya kadar bölgeye sirayet ederek Karadeniz’i çevresiyle birlikte daha müreffeh hale getirecektir. Karadeniz’de bir deniz yetki alanı sorununun olmaması bölgede barış ve istikrarın sürdürülebilirliğine katkı sağlayan faktörlerden biridir" dedi.

"KANAL İSTANBUL İLE TÜM KARADENİZ ÜLKELERİ KAZANACAK"

Kanal İstanbul'a ilişkin de açıklamalarda bulunan Oktay, "Marmara’da su kalitesini artırıp müsilajın önüne geçilmesinden su akış hızında sağlayacağı olumlu etkilere kadar Kanal İstanbul, çevreci bir projedir. İstanbul Boğazı’nın trafik yükünü ve trafiğe bağlı riskleri azaltacaktır." iddiasında bulunurken, "Muhalefet Kanal İstanbul’a sadece Karadeniz’in refahı ve çevre açısından bile bakabilse, projeyi karalamak için boşa nefes tükettiğini anlardı. Kanal İstanbul ile İstanbul Boğazı nefes alacak, böylece mavi Karadeniz ve tüm Karadeniz ülkeleri kazanacaktır." ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA