İktidar, yasakları tanımadı: AKP'li Kurum video ile BBP adayı SMS ile oy istedi

İktidar, yasakları tanımadı: AKP'li Kurum video ile BBP adayı SMS ile oy istedi

İktidar, oy çağrısına oy verme işlemi başladıktan sonra da devam etti.

İleri Haber

Dün başlayan seçim yasaklarına rağmen iktidarın propaganda faaliyetleri devam ederken, oy verme işlemi başladıktan da yurttaşlara mesaj gönderildi.

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için bugün saat 08.00 itibarıyla Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı. Ülke genelinde devam eden oy verme işlemi sırasında yaşanan birçom usulsüzlük kamuoyuna yansırken, seçim yasaklarını taanımayan AKP iktidarı ve hükümet ortakları propaganda faaliyetlerine devam ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı gereği propaganda faaliyetleri dün saat 18.00'den itibaren 24 saat süre ile yasaklanırken, bugün ise AKP ve MHP'li isimler SMS aracılığıyla propaganda faaliyetlerine devam etti.

MURAT KURUM'DAN VİDEOLU MESAJ

AKP'den İstanbul 21. Bölge milletvekili adayı olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yurttaşlara video mesaj gönderdi. Kurum'un gönderdiği videoda, "Sevgili İstanbullular, oy karardır onun için kutsaldır. Oy emanettir bundan dolayı gelecektir. Sandığa gidecek her bir vatandaşımıza demokrasi kültürümüz adına teşekkür ediyorum. Türkiye Yüzyılı'nın aydınlık yolunu, doğru adımlarla inşa eden Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, inanıyorum ki 14 Mayıs'ta kazanan yine istikrar, istikbal ve istiklal olacak" ifadelerini kullandı.

BBP ADAYI OY İSTEDİ

İktidar ortağı BBP'nin İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Dursun Çağlayan da seçim günü içerisinde propaganda yasağını ihlal etti. Oy verme işleminin başlamasının ardından yurttaşlara Çağlayan adına gönderilen SMS'te "14 Mayıs'ta büyük ve daha güçlü bir Türkiye için bir oy Erdoğan'a bir oy Büyük Birlik'e" denildi.

AKP'Lİ SAVCI SAYAN DA OY İSTEMİŞTİ

Bugün oy verme işlemi başlamadan önce seçim yasaklarına rağmen AKP'nin İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Savcı Sayan da SMS atarak oy istemiş ve gönderilen mesajlarda, "Değerli İzmirliler, AK Parti 1. Bölge Milletvekili adayı olarak desteklerinizi bekliyorum. Saygılarımla" ifadelerinin yer aldığı görülmüştü.