İktidar toplantısında 'rüşvet' krizi: Bakanların haberi varmış!

İktidar toplantısında 'rüşvet' krizi: Bakanların haberi varmış!

AKP'li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, online konferans toplantısında Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy'un Serik Belediyesi tarafından günübirlik alanda işletme sahibinden 500 bin lira para alındığını söylemesi üzerine tepki göstererek toplantıyı terk etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla Antalya'ya ilişkin bir koordinasyon toplantısı yapıldı. Video konferas yöntemiyle yapılan toplantıda, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Serik Belediyesi tarafından, günübirlik alanda işletme sahibinden 500 bin TL alındığını söylemesi üzerine AKP'li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan tepki göstererek toplantıyı terk etti.

'ÜZERİNE GİTMİYORSANIZ YAZIKLAR OLSUN'

Salı günü yapılan toplantıya, bakanların yanı sıra Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AKP'li ve MHP’li Milletvekilleri, iki partinin belediye başkanları ve il ve ilçe başkanlarının katıldığı belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Serik Belediyesi tarafından günübirlik alanda işletme sahibinden 500 bin TL alındığını söylemesinin üzerine, AKP'li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan tepki gösterdi. Araya giren Dışişleri Bakanı Mevlet Çavuşoğlu, "Başkan olay sizinle ilgili değil daha önceki döneme ait bir olaydır" ifadelerini kullandı. Bu sözler üzerine sinirlenen Aputkan, ‘’Devlet bakanı olarak bunu biliyor da üzerine gitmiyorsanız yazıklar olsun" diyerek toplantıyı terk etti. 

DAHA ÖNCE DE AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI VARDI

Toplantıyı terk eden AKP'li belediye başkanı Twitter hesabından şu açıklamayı yayınladı:

’Bugün saat 14.00'da Antalyamız ve ilçelerine yapılacak yatırımlar ile ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy, Antalya Valimiz Sayın Münir Karaloğlu, AK Parti ve MHP milletvekillerimiz AK Parti ve MHP belediye başkanlarımız, AK Parti ve MHP il/ilçe başkanlarımız ve kurum müdürlerimizin katılımıyla telekonferans yapılmıştır.

Toplantı sırasında MHP Milletvekili sayın Abdurrahman Başkan ve AK Parti Milletvekili sayın Kemal Çelik tarafından gündeme getirilen, benim de söz alarak açıklamalarda bulunduğum Günübirlik Alanlarla ilgili, Turizm Bakanı konuşmasının bir yerinde, Serik Belediyesi tarafından günübirlik alanda bulunan işletme sahibinden 500.000 lira para alındığını belirtmesi üzerine, ben söz alarak 13 aylık belediye başkanıyım diye söze başlayınca Dışişleri Bakanı, "Başkan olay sizinle ilgili değil daha önceki döneme ait bir olaydır" dedi.

Turizm Bakanı da aynı şekilde daha önceki döneme ait dedi. Ben de Turizm Bakanı'na "Devlet Bakanı olarak bunu biliyor da üzerine gitmiyorsanız yazıklar olsun" dedim ve toplantıdan ayrıldım.

60 civarında kişinin katıldığı bu toplantıda geçen 500.000 lira para alınma olayı ile ilgili 2 Bakan'dan, sayın milletvekillerimizden ve 2 il başkanımızdan gerekli açıklamaların yapılmasını istiyorum. Bu 500.000 lira konusuyla ilgili sayın İçişleri Bakanımızdan soruşturma yapılması için müfettiş talebinde bulunacağım.’’

Serik Belediyesi'nin belediye başkanlığını önceki dönemde AKP'li Ramazan Çalık yapıyordu.