İktidar hedef gösterdi, tetikçiler sahneye çıktı: HDP binasına saldırıda bir kişi hayatını kaybetti

İktidar hedef gösterdi, tetikçiler sahneye çıktı: HDP binasına saldırıda bir kişi hayatını kaybetti

HDP'nin İzmir İl binasına silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendi. HDP'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada saldırganın Deniz Poyraz isimli parti çalışanını katlettiği belirtildi.

İleri Haber

İzmir'de HDP il binasına saldırı düzenlendi. HDP Genel Merkezi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır" denildi.

'POLİSİN MÜDAHALE ETMESİNİ BEKLİYORUZ'

HDP MYK Üyesi Mahfuz Güleryüz de gazeteci İrfan Aktan'a yaptığı açıklamada, silahlı bir kişinin bina içindeki bir HDP çalışanını rehin alıp binayı ateşe verdiğini söyledi. Güleryüz polisin olaya müdahale etmesini beklediklerini belirtti. Güleryüz aylardır binalarının önüne getirilen bir kişi üzerinden hedef gösterildiklerini ve yetkililere şikâyet ettikleri halde bir sonuç alamadıklarını, bu saldırının göz göre göre geldiğini de ifade etti.

SALDIRGAN, BİR PARTİLİYİ KATLETTİ!

HDP Grup Başkanvekil Saruhan Oluç, saldırganın partiliyi öldürdüğü bilgisini verdi. 

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ise öldürülen partilinin adının Deniz olduğunu söyledi. 

Deniz Poyraz

HDP'nin sosyal medya adresinden yapılan açıklamada ise "İktidar hedef gösterdi, İzmir İl Örgütü çalışanı yoldaşımız Deniz Poyraz silahlı saldırgan tarafından katledildi!" denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi” denilen açıklamada, “35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi” bilgileri verildi.

Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir” diyen HDP, olayın azmettiricilerinin iktidar ve İçişleri Bakanlığı olduğunu söyledi: “Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır.”

'SALDIRI MÜNFERİT BİR SALDIRI DEĞİL'

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İzmir il binasına saldırı sonrası Halk TV ekranlarında yayınlanan Ayşenur Arslan'ın sunduğu programa telefonla bağlandı.

Saldırının AKP iktidarının hedef göstermeleri sonrası gerçekleştiğinin altını çizen Paylan, "Nefret söylemleri sonucu saldırıyla karşı karşıya kaldık. Çok iyi biliyoruz ki bu saldırılar planlı ve organize bir şekilde yapılmıştır. Devlet içinde birileri 'git öldür' derler. 2015 yılını hatırlayalım... 7 Haziran sonrası gerilim ve kamplaşmaya ihtiyaç vardı. O dönem parti binalarımız basıldı, Ankara Garı Katliamı, Suruç Katliamı... Şu an iktidar tekrar güç kaybediyor. Yeniden çatışmalı iklime ihtiyaçları var. Bu saldırının münferit bir saldırı olduğunu asla düşünmüyorum" dedi.

DENİZ POYRAZ'IN ANNESİ: BİN KİŞİ DAHA VERSEK AYAKTAYIM!

HDP İzmir İl Örgütü binasında katledilen Deniz Poyraz’ın annesi, olayın ardından parti binasının önüne gelerek çocuğunu görmek istediğini söyledi. Anne, "Bin kişi daha versek ayaktayım, halkım için ayaktayım, mücadelem için ayaktayım. Suçsuz yere kızımı öldürdüler. Kızımı görmek istiyorum!" diyerek isyan etti.

İZMİR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İzmir Valiliği'nden de saldırıya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada saldırının tüm yönleriyle araştırıldığı belirtildi.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

DHA'nın olayla ilgili olarak geçtiği haberde bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Saat 11.00 sıralarında, Çankaya Semti'ndeki HDP İl Başkanlığı'nın da bulunduğu 7 katlı binaya giren kimliği belirsiz bir kişinin bir anda sokağa tabancayla ateş ettiği belirtilen haberde. Olay yerine gelen polisin binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdiği ve sokağın yaya geçişine kapatıldığı belirtildi.

TİP: İKTİDAR HEDEF GÖSTERDİ, TETİKÇİLER SAHNEYE ÇIKTI

TİP, HDP İzmir İl Örgütü binasına düzenlenen saldırı sonrası açıklama yayınladı. Açıklamada "HDP İzmir İl Binası’na yapılan saldırı ve bir çalışanın öldürülmesi iktidarın açık bir provokasyonudur. Bu alçak saldırıyı kınıyor, saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz’ın yakınlarına ve HDPli dostlarımıza baş sağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz.

HDP’ye kapatma davası açtıran, birkaç hafta önce kürsüden tüm muhalefete “Bunlar daha iyi günleriniz” diyen iktidar ve ortakları, hakaretler ve tehditler savuran İçişleri Bakanı bu olayın azmettiricileridir. Mafya-medya-iktidar ağında ortaya saçılan pisliklerin gerçekliği bugünkü saldırıyla bir kez daha açığa çıkmıştır. İktidar hedef göstermiş, tetikçiler görevlerini yerine getirmiştir. 

İktidarın kirli eylemlerine ve gözdağına teslim olmayacağız. Saray Rejimi’nin karanlığını yıkmakta kararlıyız.

Eşitlikten, özgürlükten, adaletten, kardeşlik ve barıştan yana olanlar olarak omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz" denildi.

SOL PARTİ: HEDEF GÖSTERMENİN VE DÜŞMANLIĞIN SONUCU

SOL Parti, saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. “HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı kınıyoruz” denilen açıklamada, “Bu saldırı, HDP’yi hedef gösteren nefret ve düşmanlık dilinin bir sonucudur. Birarada yaşamı tahrip eden etnik ayrıştırmaya, baskı ve saldırılara karşı kardeşlik için omuz omuza” görüşlerine yer verildi.

EMEP: ALÇAKÇA BİR PROVOKASYON

Yaşanan saldırı ardından Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz şunları söyledi:

HALKEVLERİ: TEK SORUMLU SALDIRGAN DEĞİL, BİLİYORUZ

Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttük de, Twitter hesabından açıklama yaparak, “HDP'ye yapılan bu saldırı kabul edilemez. Sorumlular bir an önce hesap vermelidir. Biliyoruz ki tek sorumlu silahlı saldırgan değil, ona bu cesareti veren, Kürt düşmanlığından vazgeçmeyen, HDP'yi hedef haline getirenlerdir. Saldırılara karşı HDP'nin yanındayız. Geçmiş olsun” dedi.

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ: SALDIRIYI 3 KİŞİ DÜZENLEDİ

HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda HDP İzmir İl Örgütü binasına düzenlenen saldırıyı 3 kişinin düzenlediğini söyledi.

Saldırganlardan ikisinin kaçtığını, Onur Gençer'in ise yakanlandığını belirten Kürkçü, "Cinayetin ayrıntıları geliyor... 3 silahlı içeri giriyor. O sırada tesadüfen sadece mutfakta çalışan genç HDP'li kadın Deniz Poyraz var. Onu ateş ederek öldürüyorlar. Binayı yakmaya çalışıyorlar. 2 saldırgan kaçıyor. Yakalanan Onur Gencer'in fb profili çok şey anlatıyor..." dedi.

SALDIRGAN SURİYE'DE ÇATIŞMIŞ!

Öte yandan Deniz Poyraz'ı katleden saldırgan Onur Gençer'in Instagram hesabından paylaştığı nefret dolu paylaşımlar dikkat çekiyor. 

Gençer'in Menbiç ve Halep'te silahlı fotoğrafları bulunuyor.

HDP MYK ÜYESİ MAHFUZ GÜLERYÜZ: BİRÇOK YÖNETİCİ İL BİNASINDA OLACAKTI

HDP İzmir İl Örgütü binasına düzenlenen saldırıya ilişkin İleri Haber'e açıklamalarda bulunan HDP MYK Üyesi Mahfuz Güleryüz, saldırının gerçekleştiği saatlerde birçok parti yönetici ve milletvekilinin, parti binasında olacağını söyledi.

Güleryüz şunları kaydetti:

"Bugün Behize Üstün hocanın imza günü vardı. Dolayısıyla birçoğumuz o saatte il binamızda olacaktık. Bu gelen kişi Deniz Poyraz'ı öldürmeye gelmedi. Orada esas olan parti üyelerimiz, parti yöneticilerimiz olacaktı. Çok tesadüfi bir şekilde bizim başka programlarımız vardı. Deniz yalnızdı, içeriye girerek Deniz'i katletti. Çok açık bir şekilde toplu bir katliama gelmiş. Çok bilinçli ve organize olduğu net. Daha önce defalarca İzmir Emniyeti'yle görüştük. Bunun böyle olacağı belliydi. Ama maalesef hiçbir önlem alınmadı."