'İktidar el yükseltti ama bir adım geri atmayacağız'

'İktidar el yükseltti ama bir adım geri atmayacağız'

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak cezasını değerlendirdi.

İleri Haber

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasak cezasına ilişkin, “İktidar bizi kavgaya davet etti ve “el yükseltiyorum” dedi. Bize düşen görev şu ki bir adım geri atmayacağız” dedi. Baş, Saray Rejimi’ne karşı birleşik mücadeleye dikkat çekti.

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinden sonra Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Halk TV’de Şirin Payzın ile Sözüm Var programına bağlanarak konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Baş, bu süreçte parti olarak ellerinden geleni yapacaklarının altını çizdi.

‘MÜCADELENİN MERKEZİNE AKP VE SARAY REJİMİ KONULMALI’

Altılı Masa ile uyuşmadıkları çok nokta olduğunu belirten Baş, “Ama bugün hepimizin görevi, mücadelenin merkezine AKP ve Saray Rejimi’ni koymaktır” dedi.

‘İKTİDAR EL YÜKSELTTİ AMA BİR ADIM GERİ ATMAYACAĞIZ’

Memleketin geldiği durumu, “İyiler ve kötülerin savaşı” olarak niteleyen Baş, “İktidar bizi kavgaya davet etti ve ‘el yükseltiyorum’ dedi. Bize düşen görev şu ki bir adım geri atmayacağız” ifadelerini kullandı.

‘BİRLEŞİK MÜCADELE’ VURGUSU

“Saray’ın oyunları değil, halk kazanacak” diyen Baş, “Karşımızda iktidarın el yükseltme hamlesi var, buna karşı daha kararlı ve birleşik şekilde mücadele etmeliyiz” şeklinde konuştu.