İklim hareketi öncüsü Thunberg'e 'Vicdan Elçiliği Ödülü' verildi

İklim hareketi öncüsü Thunberg'e 'Vicdan Elçiliği Ödülü' verildi

İklim hareketi öncüsü Greta Thunberg ve Fridays for Future hareketine "Uluslararası Af Örgütü Vicdan Elçiliği Ödülü" verildi.

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Kumi Naidoo, Thunberg ve Friday's for Future hareketine verilecek olan Vicdan Elçiliği ödülü hakkında, "Uluslararası Af Örgütü Vicdan Elçiliği Ödülü, insan hakları konusunda öncülük yapanları kutlamak adına verilen onurlu bir ödül. Bu yıl ödüle Greta Thunberg ve Fridays for Future iklim grevinden daha uygun bir aday düşünemiyorum" dedi.

Naidoo, "Gençlik aktivistlerinin kararlılıklarıyla bizlere iklim krizinin ciddiyetini göstermelerine hayrandım. İklim felaketine karşı insan haklarının korunmasında birlik olduğumuzda ne kadar güçlü olabileceğimizi bize hatırlattılar" ifadelerini kullandı. 

'UĞRUNA SAVAŞTIĞIMIZ ŞEYİN BÖYLE KARŞILI ALMASI İNANILMAZ'

Thunberg, "Fridays for Future adına bu ödülü almak benim için bir onur. Uğruna savaştığımız şeyin böyle bir karşılık alması inanılmaz. Vicdanla hareket etmek, doğru olduğuna inandığın uğruna savaşmaktır. Bence bu hareketin parçası olan herkes bunu yapıyor, çünkü bizim bir görevimiz var o da dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye çalışmak" 

FRIDAYS FOR FUTURE HAREKETİ NEDİR?

Fridays for Future hareketi genç iklim aktivisti Greta Thunberg tarafından 2018 yılında başladı. Thunberg, iklim krizi için farkındalık yaratmak üzere cuma günleri okula gitmeyerek İsveç parlamentosu önünde grev yaptı. Zamanla Thunberg'in hareketi tüm dünyada yankı buldu. Dünyanın dört bir yanında öğrenciler iklim krizini dünyaya duyurmak için grev hareket başlattı. 'İklim için cumalar' başlığında öğrencilerin yaptığı eylemler 100'den fazla ülkede gerçekleşti. 

DAHA FAZLA