İklim grevinin ilk gününde İstanbul 'İklimi değil, sistemi değiştir' diye haykırdı

İklim grevinin ilk gününde İstanbul 'İklimi değil, sistemi değiştir' diye haykırdı

20 - 27 Eylül Küresel İklim Grevi haftasına Türkiye, 15 ayrı noktada düzenlenecek eylem ve etkinliklerle destek veriyor. İlk günde İstanbul’daki buluşmanın adresi Kadıköy'dü...

İzel Sezer - @izelsezer

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi’nin hemen öncesinde 20 Eylül’de başlayacak ve 27 Eylül’de sonlanacak Küresel İklim Grevi haftası boyunca 139 ülkede 4 bin 500’ün üzerinde eylem ve etkinlik düzenleniyor.

Genç iklim grevcisi gençlerin başını çekeceği etkinlik haftasının şu ana kadar gerçekleşen en yüksek katılımlı iklim eylemliliği olması bekleniyor. Karar alıcıları iklim krizinin aciliyetine karşı bir an önce harekete geçmeye çağıran iklim grevlerinin 15 tanesi ise Türkiye’de gerçekleşiyor.

Genç iklim aktivistlerini bir araya getiren Gelecek İçin Cumalar Türkiye’nin ana çağrıcılığında gerçekleşecek etkinliklere Sıfır Gelecek Kampanyası altında bir araya gelen, aralarında Kuzey Ormanları Savunması'nın yer aldığı çeşitli ekoloji örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütleri de destek veriyor.

İstanbul'da iklim grevi çerçevesinde gerçekleşecek etkinliklerin detayları ise şöyle:

İSTANBUL'DA ETKİNLİKLERİN ADRESİ KADIKÖY

İstanbul’daki etkinliklerin adresi Kadıköy oldu. 14.00’da Kadıköy İskele Meydanı’nda genç iklim aktivistlerinin grevine sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütleri de destek veriyor.

Kadıköy İskele'de basın açıklaması okunduktan sonra, Yoğurtçu Parkı'na yürüyüşe geçildi.

 

 

ETKİNLİKLER FESTİVALLE SÜRDÜ

20 Eylül İstanbul etkinliklerin ikinci ayağı ise  Yoğurtçu Parkı’nda yapıldı.

Standların, çeşitli atölyelerin, konuşmaların ve performans gösterilerinin olduğu festivale 18.00’dan itibaren müzik grupları şarkılarıyla eşlik etti.

DAHA FAZLA