İkizdere'deki eylem yasağını Cengiz Holding önünde protesto etmek isteyen gençlere polis saldırdı: 13 gözaltı

İkizdere'deki eylem yasağını Cengiz Holding önünde protesto etmek isteyen gençlere polis saldırdı: 13 gözaltı

Gençlik Hareketi Koordinasyonu üyeleri Rize Valiliği'nin kararını bugün İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan Cengiz Holding önünde protesto etti. Eyleme polis saldırdı.

İleri Haber

Rize Valiliği tarafından iki aydır direnen İkizdere halkına yönelik eylem ve yürüyüş yasağını İstanbul’da Cengiz Holding önünde protesto eden Gençlik Hareketi Koordinasyonu üyelerine polis saldırdı. Saldırıda 13 genç gözaltına alındı.

İkizdere’de Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı İkizdere halkının direnişi iki aydır sürerken, Rize Valiliği tarafından İkizdere ilçe sınırlarında eylem ve etkinlik yasağı getirilmişti.

Gençlik Hareketi Koordinasyonu üyeleri bu kararı bugün İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan Cengiz Holding önünde protesto etti. Burada yapılan açıklamada, Gençlik Hareketi Koordinasyonu Sözcüsü Ece Köroğlu, pandemi ve provokasyon bahanesiyle getirilen eylem ve yürüyüş yasaklarına tepki gösterdi. Köroğlu, Valilik tarafından alınan kararların, genelgelerin veya tweetlerin Anayasa’dan üstün olmadığını belirtti.

‘KONU İKİZDEREYE GELİNCE Mİ NORMALLEŞME BİTTİ?’

Köroğlu, şunları söyledi:

“Dün Rize valiliğinden bir açıklama geldi. ‘Eylemeleri yasaklıyoruz’ dediler. Gerekçe olarak da şunu gösteriyorlar: ‘Koronavirüs var’. Konu İkizdere’ye gelince mi normalleşme bitti?

Diğer sebebi de provokatif eylemmiş, provokatif eylem dediğiniz şey emekçi halkın doğasına, vadisine, ormanına girmek oradaki ağaçları dozerle yıkmaktır. Bir provokasyondan bahsedeceksek emekçi halkın vadisine girmeye çalışan Cengiz de göreceğiz o ihaleyi veren siyasal iktidarda göreceğiz ”

İKİZDERE HALKI MESAJ GÖNDERDİ

Köroğlu, Cengiz Holding önünde yapılan eylemde iki İkizdere köylüsünün gönderdiği mesajları da okudu. O mesajları ise şöyle:

“(İkizdere Köylüsü İsmet) Eskencidere Vadisi'nden besleniyoruz. Cengiz, vadimizi terket. Cengiz, sen para kazanacaksın diye vadimizi yok edemezsin.”

“(İkizdere Köylüsü Zeynep) Başka yerde Bazalt Taşı yoksa, buradan başka Eskencidere Vadisi de yok"

13 GENÇLİK HAREKETİ KOORDİNASYONU ÜYESİ GÖZALTINA ALINDI

Polis, İkizdere’yi savunmak için buluşan Gençlik Hareketi Koordinasyonu üyelerinin eylemine saldırdı. Eylemde 13 Gençlik Hareketi Koordinasyonu üyesi gözaltına alındı.