İkizdere’de taş ocağına karşı açılan davada bilirkişi keşfi yapılıyor

İkizdere’de taş ocağına karşı açılan davada bilirkişi keşfi yapılıyor

Cengiz İnşaat’ın Rize İkizdere'de yapmak istediği taş ocağı projesine karşı direniş devam ederken bugün bilirkişi heyeti bölgeye geldi. Direnişçiler bilirkişi heyeti ile birlikte içeri girmek istedi. Engellemelere rağmen davaya müdahil olmak isteyenler içeri girdi

AKP iktidarının sık sık 'kıyak' yaptığı Cengiz İnşaat’ın Rize’nin İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi’nde yapmak istediği taş ocağı projesine karşı direniş sürerken yaşam savunucuları, bilirkişi heyetinin bölgeye geleceğini duyurdu. İkizdere’de yapımı devam eden taş ocağı önünde bir araya gelenler bilirkişi heyetinin gelmesini bekledi. Bu sırada jandarma ekipleri yollara kalkanlarıyla barikat kurdu.

İkizdere’de yapımı devam eden taş ocağı projesine karşı direniş 146. gününde sürerken İkizdere Dernekler Federasyonu (İDEF); İkizdere Çevre ve Ekoloji Platformu (İÇEP) ve İkizdere Gönüllüleri ortak bir açıklama yaptı. Yapımı devam eden taş ocağı önünde yapılan açıklamanın ardından bilirkişi heyetinin gelmesi beklendi.

Sendika.Org'da yer alan habere göre, yaşam savunucularının toplanması devam ederken, jandarma yollara kalkanlarıyla barikat kurdu.

Bilirkişi heyetinin alana gelmesinin ardından davaya müdahil olmak isteyen yaşam savunucuları da heyet ile beraber yapımı devam eden şantiye alanına girmek istedi. Heyetin alana girişinin ardından, yaşam savunucularını içeri almak istemeyen güvenlik görevlileri, fotoğraf ve videolarla yaşam savunucularını kayıt altına aldı. Fişlenmeye karşı tepki gösteren direnişçiler heyet ile birlikte alana girdi. Bilirkişi heyetinin incelemeleri devam ediyor.

DAHA FAZLA