İkizdere'de talana ve yağmaya karşı direniş devam ediyor: 'Burası bizim!'

İkizdere'de talana ve yağmaya karşı direniş devam ediyor: 'Burası bizim!'

Rize'nin İkizdere ilçesinde yurttaşların taş ocağına karşı başlattıkları direniş devam ediyor. Jandarma, İşkencedere Vadisi’nde köylülerin yolunu kesti, yurttaşlar alana patika yollardan geçerek ulaştı.

Rize'nin İkizdere ilçesinde İşkencedere Vadisi'ne Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı yurttaşların başlattığı direniş tüm engelleme girişimlerine rağmen devam ediyor. 

Dün sokağa çıkma yasağı sürerken yapılan eylemde gözaltına alınanlar bugün serbest bırakılırken, yasağın kalkmasıyla birlikte çevre il ve ilçelerden gelerek doğayı ve yaşam alanlarını savunmak isteyen yurttaşlar, jandarma barikatıyla karşılaştı.

Jandarmanın engelleme girişimlerine karşı yurttaşlar, patika yollardan geçerek çalışmanın yapıldığı alana ulaştı.

“Burası bizim. Buradan gitmeyeceğiz. Biz buraya ölmeye geldik” diyen köylüler oturma eylemine başladı.

RİZE VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Rize Valiliği, dün kendi arazilerinde bulunan köylülere ceza yazılmasına ilişkin açıklama yayınladı. 

İl genelinde çay tarımı ya da herhangi bir üretim sürecine ilişkin muafiyet kapsamında olan kişilere ceza yazılmadığının belirtildiği açıklamada, “”Ancak muafiyetleri suistimal etmek isteyen kişilere de hepimizin sağlığı ve kamu düzeni için fırsat verilmemektedir. Her yerde olduğu gibi İkizdere ilçesinde de bu doğrultuda uygulanan cezai işlemler kesinlikle tarlasına giden ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yönelik olmamıştır. Devletimiz, ülkemiz ve ilimiz için çok önemli olan ve her türlü hukuki aşaması tamamlanan, izinleri alınan yatırım projesi kapsamında açılmak istenen taş ocağını engellemeye çalışan, tüm ısrarlı açıklama, ikna gayretleri ve ikazlara rağmen maske-mesafe kuralına uymayan ve kamu görevlilerinin çalışmasını sekteye uğratmak isteyen kişilere idari yaptırım uygulanmıştır” denildi.

DAHA FAZLA