İkizdere'de Cengiz'den önce ve sonra: Derelerden çamur akmaya başladı!

İkizdere'de Cengiz'den önce ve sonra: Derelerden çamur akmaya başladı!

Rize İkizdere’de yurttaşların tüm itirazlarına rağmen yürütülen taş ocağı çalışmaları nedeniyle bölgedeki bir dereden çamur akmaya başladı.

AKP'nin beşli çeteşinin en bilindik üyelerinden olan Cengiz İnşaat'ın Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan İşkencedere Vadisi'ne yapmak istediği taş ocağına karşı yurttaşların başlattığı direniş sürerken, taş ocağı çalışmalarının yarattığı doğa katliamı iki fotoğrafla gözler önüne serildi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İkizdere'deki taş ocağı çalışmalarının ardından bölgedeki bir derenin çamura bulandığını aktaran Sibel Baş isimli yurttaş, "İki fotoğrafıda ben çektim öncesi ve sonrası. İçme suyumuz ya, balıklarımız, arılarımız, ağaçlarımız ve suyumuz elimizden alınıyor" dedi.

Rize İkizdere’de Cengiz İnşaat’ın yapmak istediği taş ocağına karşı direnen yurttaşlar dün de jandarma müdahalesi ile karşılaşmıştı. 

Jandarmadan önce erken saatlerde vadide iş makinelerinin önünde bir araya gelen yurttaşlar, iş makinesinin çalışma yapacağı yönde bulunan ağaçlara çıkarak kendilerini zincirlemişti.

Ağaçlara kendini zincirleyenlerin çoğu kadın direnişçilerden olurken çok sayıda gözaltı olduğu bildirilmişti.

DAHA FAZLA