İkizdere'de Cengiz Holding'in taş ocağı için sökülen ağaçlar dereye atıldı

İkizdere'de Cengiz Holding'in taş ocağı için sökülen ağaçlar dereye atıldı

Cengiz Holding'in İkizdere'de yapmak istediği taş ocağı için günlerdir yerinden sökülen ağaçların atıldığı dere akmaz hale geldi. 

Rize’nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağının çalışmaları sürüyor. Bölge halkının taş ocağına karşı başlattığı doğa nöbeti devam ederken, askerler vadiye çıkan tüm yolları kapatarak, halkın çalışma yapılan bölgeye ulaşımını yine engelledi. Günlerdir yerlerinden sökülen ağaçlar, dereye atıldı. Ağaçlar ve atılan molozlar nedeniyle dere akmaz hale geldi. 

Köyün girişinde bulanan çadırlarında doğa nöbetini sürdüren köylülyer, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu’nda aralarında bulunduğu heyet tarafından ziyaret edildi. Hancıoğlu’na bilgi veren avukat Yakup Okumuşoğlu, mahkemelerin kapalı olması nedeniyle dezavantajlı durumda olduklarını belirtti. Tek avantajlarının yurttaşların direnişi olduğuna dikkat çeken Okumuşoğlu, şöyle konuştu:

'ŞİRKETLER NE İSTİYORSA ONA GÖRE DÜZENLENEN BİR HUKUK VAR'

“Burada olan şey şu; sabah kalkmışsınız, arazilerini elinizden almışlar. Akşam kendinize ait olan arazi sabah elinizden alınmış. Ne soran, ne bilgi veren var. Savaş hukukunda olağanüstü durumlarda uygulanan acele kamulaştırmayı yapıyorlar. Burada acele olan şeyin ne olduğunu bilmiyoruz. Cengiz İnşaat bu kadar olağanüstü bir şey mi? Onun arzu ve istekleri yerine getiriliyor. Hukuk devleti olmaya çalışıyoruz. Ama tersine sermaye devleti olduk. Şirketler ne istiyorsa, ona göre düzenlenen bir hukuk var.”

DAHA FAZLA