İkizdere ile dayanışma açıklamasına valilik engeli!

İkizdere ile dayanışma açıklamasına valilik engeli!

İstanbul Rize Masası’ndan yurttaşlar bugün Kadıköy Osmancık Sokak’ta, İkizdere'de yapılmak istenen taş ocağı ve dünkü gözaltılara karşı bir açıklama yapmak için toplandı. Polis, valiliğin Covid-19 gerekçeli yasaklama kararını göstererek açıklamayı engelledi. Açıklama CHP ilçe binasında yapıldı.

İleri Haber

İkizdere’de yapılmak istenen taş ocağına karşı 5 gündür direnen köylülere destek için Kadıköy’de yapılacak destek açıklaması valilik tarafından engellendi. CHP Kadıköy İlçe Binası’nda yapılan açıklamada, “Doğal hayatın korunması ve köylülerimizin yüzyıllardır yaşadığı torakların huzur içinde kalmasına izin verilmelidir” denildi.

Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan İşkencedere Vadisi’ne yandaş Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı yurttaşların başlattığı direniş 5 günü geride bırakmıştı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını gerekçesiyle ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilerek çalışma yapmak isteyen şirkete karşı tüm engellemelere rağmen 4 gündür direnen yurttaşlar, dün de alana girerek iş makinelerinin çalışmasını engellemiş ve jandarma saldırısına maruz kalmıştı.

İstanbul Rize Masası’ndan yurttaşlar bugün Kadıköy Osmancık Sokak’ta, İkizdere'de yapılmak istenen taş ocağı ve dünkü gözaltılara karşı bir açıklama yapmak için toplandı. Polis, valiliğin yeni tip koronavirüs (Covid-19) gerekçeli yasaklama kararını göstererek açıklamayı engelledi.

AÇIKLAMA CHP BİNASINDA YAPILDI

Engellemenin ardından açıklama Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy İlçe Binası’nda yapıldı. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Bu çalışmanın başladığı andan itibaren yapılacak bu taş ocağının bölgeye felaket getireceği, doğal yaşamı ve köylülerimizin geçim kaynaklarını tahrip edeceğini söylemiştik. Bakın yine geç değildir. Verilen yanlış kararlardan geri dönülebilir.

Taş ocakları İkizdere için yıkım olacaktır. Bölgedeki taş ocağı ruhsatları iptal edilsin. İkizdere’nin taş ocaklarına ihtiyacı yoktur. Doğal hayatın korunması ve köylülerimizin yüzyıllardır yaşadığı toprakların da huzur içinde kalmasına izin verilmelidir.”