İkisi çocuk 4 işçi yalıtım yaparken zehirlendi

İkisi çocuk 4 işçi yalıtım yaparken zehirlendi

Maraş'ta depoda yalıtım yapan ikisi çocuk 4 işçi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Maraş'ta, bir otelin su deposunda yalıtım yapan ikisi çocuk 4 işçi, kullandıkları malzeme nedeniyle zehirlendi. Zehirlenen işçiler kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı.

Olay, öğle saatlerinde, Hayrullah Mahallesi'ndeki otelde meydana geldi. Su deposunda yalıtım yapan işçilerden Hasan Çam, zehirlenme nedeniyle fenalaşınca bulunduğu yerden çıkamadı. Bunun üzerine Bünyamin Çatalbaş (20); E.Ç. (16) ve Ö.Ç. (17) depoya indi ancak aşağı inen diğer işçiler de zehirlenerek fenalaştı.

ÇOCUK İŞÇİLERDEN BİRİ DEPODAN ÇIKAMADI

Bir süre sonra işçilerden Hasan Çam, Bünyamin Çatalbaş ve çocuk işçi Ö.Ç., kendi imkanlarıyla depodan çıkıp, hastaneye giderken, E.Ç. için yardım istendi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve doğal gaz ekipleri sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü ayrıca bölgedeki ekiplerin kullanması için olay yerine çok sayıda gaz maskesi gönderdi.

Ekiplerin yaklaşık yarım saatlik çalışması sonucu E.Ç., kuyudan çıkarılarak, diğer işçilerin bulunduğu hastaneye götürüldü. Tedaviye alınan 4 işçinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. İşçilerin kullandıkları malzeme nedeniyle zehirlendiği öğrenildi.