İki mafya grubu: 'Sarallar' ve 'Şahinler' esnafa kepenk kapattırdı

İki mafya grubu: 'Sarallar' ve 'Şahinler' esnafa kepenk kapattırdı

İki organize suç örgütü sanıklarının da yargılandığı duruşma öncesinde jandarma çevredeki esnafa kepenk kapattırdı.

"Şahinler" ve "Sarallar" olarak bilinen mafya gruplarının yönetici ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 4'ü kaçak, 17'si tutuklu 82 sanığın yargılanmasına bugün devam edildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada görülen duruşma öncesinde Jandarma, mahkeme salonu civarında bulunan esnafa kepenk kapattırdı. Jandarma tarafından geniş güvenlik önlemleri alınan duruşma nedeniyle TEM otoyolu üzerinde 3 arama noktası oluşturuldu. Çevrede bulunan otopark ve büfelerin açılmasına ise izin verilmedi.

SUÇLAMA: ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, organize suç örgütleri "Şahinler" ile "Sarallar" grubu arasındaki düşmanlık, işlenen suçlar ve yapılan karşılıklı saldırılar anlatılıyor.

Yargılanan 74 sanık hakkında, "suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "yağma", "yağma amaçlı tehdit", "tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirmek", "kasten yaralama" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" gibi suçlardan değişik oranlarda hapis cezaları çarptırılması isteniyor.

Beykoz 4. Asliye Ceza Mahkemesi, Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi ve İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyalarının da bu dava dosyasıyla birleştirilmesi sonucu sanık sayısı 82'ye yükselmişti.

 

 

DAHA FAZLA