İki ilde eylem yasağı!

İki ilde eylem yasağı!

Eskişehir Valiliği ve Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamalarda, 15 gün süreyle kentlerdeki tüm eylemlerin yasaklandığı bildirildi.

Eskişehir Valiliği yaptığı açıklamada TSK'nın Suriye'nin Kuzeyine yönelik harekatı protesto amaçlı eylemlerin yasaklandığını bildirdi.

Açıklamada, "Barış Pınarı Harekatı olarak adlandırılan operasyonları protesto etmek amacıyla ilimiz genelinde gerçekleşebilecek açık ve kapalı yer toplantıları, yürüyüş, basın açıklaması, konser, açlık grevi, oturma eylemi, stant açma, imza toplama, çadır kurma, bildiri dağıtma, sticker yapıştırma, balon uçurma, protesto ve benzeri eylem ve etkinlikler Eskişehir İl sınırları içerisinde (İl merkezi, ilçeler ve jandarma sorumluluk bölgeleri dahil) 10 Ekim 2019 tarihi itibari ile on beş (15) gün süreyle Valilik Makamının 10 Ekim 2019 tarihli ve 1759 sayılı Olur’u ile yasaklanmıştır." denildi.

Adana Valiliği tarafından yapılan açıklama'da ise "Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alındığı, bu kapsamda bazı tedbirlerin uygulanacağı" belirtildi.

Açıklamada, yarından itibaren 15 gün süreyle "Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınması sebebiyle" gerçekleşmesi muhtemel eylem ve etkinliklerle belirtilen konuların devamı niteliğindeki yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş asma gibi her türlü eylem ve etkinliklerin yasaklandığı" açıklandı.