İki hayvan daha vahşice katledildi!

İki hayvan daha vahşice katledildi!

Bursa'da, art arda vahşet örnekleri görüldü. Kafasına vurularak katledilmiş bir kedi ve ayakları bağlanarak denize atılmış köpek yavrusunun cansız bedenlerine ulaşıldı.

Bursa'nın Gemlik içlesinde bacakları bağlanarak denize atılan bir köpeğin cansız bedeninin karaya vurması, hayvanseverlerin ve bölgedeki vatandaşların tepkisini çekti.

Olay geçtiğimiz Perşembe Kumsaz Sahili'nde meydana geldi. Vatandaşlar, kafasından darbe alarak ölen bir kedinin cansız bedenini buldu. 

İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.  

Kedinin cansız bedeniyle ilgili inceleme yapmak için bölgeye gelen Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği üyeleri, bu kez sahile  bir köpeğin bacakları bağlı şekilde karaya vurduğu haberini aldı.

Bölgeye giden hayvanseverler, yavru bir köpeğin 4 bacağının bağlanıp denize atıldığını gördü. 

Polis ekipleri başına darbe alarak ölmüş kedi ve ayakları bağlanarak denize atılan köpek hakkında soruşturma başlattı.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK'

Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği (BUHAYDER) yönetimi ve üyeleri tarafından Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

BUHAYDER Başkan Yarcımsıcı Şükrü Yaşar konuya ilişkin, 'Yavru kedi, sokaktaki koltukta yatarken kafasına sert bir cisimle vurularak öldürüldü. Biz arkadaşlarımızla birlikte durumu protesto etmek için buraya geldik. Ancak başka bir vahşetle karşılaştık. Bir köpek, ön ve arka bacakları bağlanarak denize atılmış, muhtemelen boğulması seyredilmiş ve ölü bir şekilde kıyıya vurdu. Bu manzarayla karşılaştık. Biz kedi için sesimizi duyurmaya çalışırken bu vahşetle karşılaşmak bizi son derece üzdü. 3 gün arayla iki vahşetin yaşanması üzücü ve düşündürücü" dedi.

Olayla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirten Yaşar, Perşembe günü kediyi o halde görünce suç duyurusunda bulunduk. Daha sonra 50'ye yakın arkadaşımızla köpeğin vahşet görüntüsünü gördük. İnanılmaz kötü bir durumdaydı. Nasıl acı çektiği belli oluyordu. Ardından köpekle ilgili de suç duyurusunda bulunduk" ifadelerini kullandı.

'YASALAR UYGUN HALE GELMELİ'

Yaptığı konuşmada hayvanlara karşı uygulanan şiddet ve katliamların cezasız kaldığını özellikle vurgulayan Yaşar, "Bizim bu vahşetlerin, katliamların önüne geçebilmemiz için önce yasaların değişmesi gerekiyor. Her defasında biz bunu dile getirdik. Şu anda hayvana yapılan işkenceler, tecavüzler veya benzeri şekildeki cinayetler cezasız kalıyor. Çok küçük para cezalarıyla cezalandırılıyor ve serbest bırakılıyor. Bazıları hiçbir şekilde ceza almıyor. O kişilerin bundan sonraki hedefleri çocuklar ve kadınlar oluyor. Bu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. İlk yapılması gereken şey bu yasaların uygun hale getirilmesidir. Mutlaka cinayet, tecavüz ve benzeri olaylarda hapis cezası olmalı. Sonrasında bilinçlendirme yapılabilir. Hayvanları koruyan yasa, kadınları ve çocukları da koruyacaktır." dedi.

 

DAHA FAZLA