İki genci öldürmenin bedeli 24 bin 300 lira!

İki genci öldürmenin bedeli 24 bin 300 lira!

Gazi mahallesinde, "dur ihtarına uyulmadıkları" iddiasıyla açılan ateş sonucu Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul isimli gençlerin öldürülmesiyle ilgili davada karar açıklandı. Sanık polislere ayrı ayrı, taksitle ödeyecekleri 24 bin 300 lira para cezası verildi.

İstanbul'da Gazi mahallesinde polislerin öldürdüğü Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul isimli iki gencin davası görüldü. Mahkeme polislere 24 bin 300 lira ceza verdi. Öldürülen gençlerin anneleri karara isyan etti.

T24'te yer alan habere göre, yaşları 15 ile 18 arasındaki 5 arkadaş, 14 Nisan 2017'de Gazi Kent Ormanı’na gitti. Park çıkışında polisin ‘dur’ ihtarına uymadıkları gerekçesiyle araçları tarandı. Sanık polisin ifadesine göre araçtaki saz kılıfı da silah sanılmıştı. 23'ü araca isabet eden toplam 35 kovan bulunan olay yerinde Barış ve Oğuzhan hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Ölen gençlerin bedeninden toplamda 8 adet mermi çıktı.

‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına sebebiyet verme’ suçlamasıyla 4 polisin yargılanmasına 2018’de başlandı.

İstanbul 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 yıldır görülen dava süreci boyunca 3 kez mahkeme heyeti değişti. Keşif ve sorgulama gibi davanın pek çok aşamasında mahkeme heyetinin değişmesi nedeniyle yargılama giderek uzadı.

İki gencin öldüğü, iki kişinin ise yaralandığı olaya ilişkin 4 tutuksuz sanık polisin, ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek’ suçundan yargılandığı davada karar duruşması bugün görüldü. Sanık polislere toplamda 24 bin 300 lira para cezası verildi. Savcılık mütalaasında, sanık polisler hakkında 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemişti.