'İki deniz arasında kanal olmaz, yürüyüş olur'

'İki deniz arasında kanal olmaz, yürüyüş olur'

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘hayalim’ dediği Kanal İstanbul Projesi’ne karşı çıkan yurttaşlar Sazlıbosna Köyü ile Şamlar Köyü arasındaki güzergahta yürüyüşlerini tamamladı.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bilim insanlarının ve yurttaşların itirazlarına rağmen “İsteseniz de istemeseniz de yapılacak” dediği Kanal İstanbul Projisi’ne karşı Sazlıbosna Köyü ile Şamlar Köyü arasındaki yürüyüş başladı.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu tarafından, ‘İki deniz arasında deniz olmaz, yürüyüş olur’ sloganıyla başlatılan yürüyüş öncesi, Kanal İstanbul Projesi’yle birlikte gelecek tahribat hakkında bilgilendirme forumu yapıldı.

Foruma Sazlıbosna Köyü’nde yaşayan yurttaşlar da katıldı.

Yürüyüşe geçen yurttaşlar parkurun ilk 11 kilometrelik kısmını bugün gerçekleştirirken, toplamda 45 kilometre olan parkura şubat ayının son haftasonu devam edilecek.

Kalan 2 parkur ise Mart ayında gerçekleştirilecek.

GÜNCELLEME 13.30

Kanal İstanbul'un yaratacağı tahribata karşı şehrini, doğasını, geleceğini savunan yurttaşlar, Sazlıbosna Baraj Gölü kıyısı boyunca yürüyüşlerine devam ediyor.

'YA KANAL, YA İSTANBUL'

Yürüyüşlerine devam eden yurttaşlar, Sazlıbosna Gölü kıyısında "Ya kanal, ya İstanbul" sloganı attı.

11 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

Çok sayıda rehber ve acil müdahale gönüllülerinin öncülüğünde devam eden yürüyüş, Kanal İstanbul'un yapılacağı güzergah olan Marmara ve Karadeniz arasındaki yaklaşık 11 kilometrelik alandan devam etti. Jandarma ve polisin yürüyüş boyunca kitleyi takip ederken, yurttaşlarda geçtikleri yerlerde Kanal İstanbul'un yapılmasıyla oluşacak ekolojik tahribata dair bilgilendirmelerde bulundu. 

Yaklaşık 4 saat süren yürüyüş, Şamlar Köyü Meydanı'nda sonlandırıldı.

 

DAHA FAZLA