İki askerin yakılma görüntülerini servis eden IŞİD’li Ankara’daymış

İki askerin yakılma görüntülerini servis eden IŞİD’li Ankara’daymış

IŞİD tarafından kaçırılan Sefer Taş ve Fethi Şahin adlı askerlerin yakılma görüntülerini Ankara’da yakalanan ‘IŞİD’in medya amiri’nin servis ettiği ortaya çıktı.

Ankara’da yakalanan IŞİD’in ‘medya emiri’ Ömer Yetek’in ifadesinden korkunç itiraflar çıktı.

Yetek’in 2 TSK askerinin yakılması videosunun çekilmesini organize ettiği ve görüntüleri montajlayarak yayımladığı belirlendi.

IŞİD’ın Suriye’deki merkezi Rakka’da örgüte katılan Ömer Yetek, bir süre sonra Irak’a giderek Musul bölgesine geçti. Örgütün “propaganda ve medyadan sorumlu en üst düzey emiri” olduğu belirtilen Yetek, Musul ve Rakka’nın tamamen IŞİD’ten temizlenmesinin ardından yasadışı yollarla Türkiye’ye giriş yaptı. Yetek’in daha sonra Ankara’da olduğunun anlaşılması üzerine gözaltına alınıp tutuklandı.

VAHŞET GÖRÜNTÜLERİBİ O SERVİS ETMİŞ

Kaçırılan Türkiye askerleri Sefer Taş ile IŞİD içine sızmış istihbarat elemanı olduğu belirtilen Fethi Şahin’in boyunlarına ip geçirilerek yakılma görüntülerinin de Yetek’in talimatıyla çekildiği öğrenildi. Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre Yetek’in söz konusu görüntüleri montajlayıp ardından da propaganda amaçlı örgütün sosyal medya hesaplarından yayımladığı öğrenildi. Saklandığı hücre evinde ele geçirilen bilgisayar ve dijital materyallerin incelenmesinde, yakılma görüntülerinin ham halinin de ele geçirildiği bildirildi. Örgüt evinde ayrıca IŞİD’in propaganda amaçlı kullandığı birçok infaz, işkence, kafa kesme gibi görüntü arşivinin de bulunduğu kaydedildi.

Görüntülerin yayımlanmasından sonra yapılan çalışmalarda infazcı 3 IŞİD’linin de Türkiye vatandaşı olduğu belirlenmişti. IŞİD üyeleri Hasan Aydın ve Talip Akkurt, aranan teröristler listesinde başlarına 1.5 milyon lira konularak ‘mavi kategori’ye alınmıştı.

Yetek’in sorgusunda bu iki ismi de doğruladığı belirtildi.