IKBY: Çatışmalarda 60 peşmerge hayatını kaybetti

IKBY: Çatışmalarda 60 peşmerge hayatını kaybetti

IKBY Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, Irak hükümetiyle henüz anlaşmanın sağlanamadığını ve 16 Ekim'den bu yana süren çatışmalarda 60 peşmergenin hayatını kaybettiğini söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, Erbil'de düzenlediği basın toplantısında Irak hükümetiyle bağımsızlık referandumu sonrasında yaşanan krize ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yaver, Erbil ve Bağdat arasında sınır kapılarının teslimi ve tartışmalı bölgelerin tamamından peşmergenin çekilmesine ilişkin herhangi bir anlaşmanın sağlanmadığını söyledi. 

Irak güvenlik güçleri ile peşmerge arasında zaman zaman çatışmaların çıktığını söyleyen Yaver, 16 Ekim'den bu yana Kerkük ve çevre bölgelerinde Haşdi Şabi ile çıkan çatışmalarda 60 peşmergenin hayatını kaybettiğini 150'sinin de yaralandığını bildirdi.

Yaver açıklamasında, "Sorunların müzakere ve görüşmelerle çözülmesinden yanayız. Kürdistan Hükümeti de tüm beyannamelerinde sorunların çözümünün diyalogla yapılabileceğini defalarca belirtti." ifadelerini kullandı.