İhsan Eliaçık'a 'PKK propagandası yaptığı' iddiasıyla hapis istemi

İhsan Eliaçık'a 'PKK propagandası yaptığı' iddiasıyla hapis istemi

İhsan Eliaçık'ın 'PKK propagandası yapmak' iddiasıyla yargılandığı davada hapsi istendi.

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık'ın 'PKK propagandası yaptığı' iddiasıyla yargılandığı davada, 7,5 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Cumhuriyet Savcısı Hakan Özer mütalaasını sundu.

Eliaçık'ın bir internet sitesinden yazdığı yazılarda 'PKK propagandası yaptığına ilişkin BİMER'e ihbarda bulunulduğu' anımsatılan mütalaada, söz konusu yazılar için "PKK'ye yönelik devletin güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarla ilgili olumsuz bir algı oluşturmaya çalışıldı" ifadeleri kullanıldı.

Mütalaada, yayınlanan yazılar bir bütün olarak değerlendirildiğinde "terörist şiddete çağrı, tahrik ve teşvik edici, silahlı direnişe ve isyana davet ile şiddet eylemlerini övücü nitelikte olduğu" öne sürülerek, "Eliaçık bu yazılarla zincirleme bir şekilde terör örgütü propagandası suçu işliyor" denildi.

Mütalaada, Eliaçık'ın “terör örgütü propagandası" yapmak suçlamasıyla 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Mahkeme heyeti, mütalaanın duruşmaya katılamayan Eliaçık ve avukatına tebligat ile gönderilmesine, mütalaaya karşı savunmalarını yapmak için bir sonraki celseye kadar süre verilmesine karar verdi, duruşmayı erteledi.