İhraç edilen kameramana 'Erdoğan'a hakaret' suçlamasıyla hapis cezası

İhraç edilen kameramana 'Erdoğan'a hakaret' suçlamasıyla hapis cezası

İhraç edilen TRT kameramanı sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

TRT kameramanlığı yaptığı dönemde, sosyal medyada hükümeti eleştiren paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle önce açığa alınan, ardından da ihraç edilen Binali Erdoğan, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın infazı ertelendi.

10 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

25. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Binali Erdoğan ile avukatı Hasan Hüseyin Evin ve TRT avukatı Mustafa Halit Çelik katıldı. TRT Avukatı şikayetlerinin devam ettiğini söylerken, Erdoğan’ın avukatı Evin, paylaşımın hakaret kastı taşımadığını, paylaşımın ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini, TRT’nin de kurum olarak bu nedenle zarara uğramadığını aktardı.

Evrensel'de yer alan habere göre kararını açıklayan mahkeme, kameraman Erdoğan'a “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 10 ay hapis cezası verdi. Kararın ardından cezanın infazı ertelendi.

NE OLMUŞTU?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, TRT’deki işine son verilen Erdoğan, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Erdoğan'a "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla dava açılmıştı. Erdoğan, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

DAHA FAZLA