İhraç edilen akademisyen Günal: Mücadele ederek geri döneceğiz

İhraç edilen akademisyen Günal: Mücadele ederek geri döneceğiz

İhraç edilen akademisyen İleri'ye konuştu: "OHAL'in kalktığı yok, farklı isimlerle bu rejim devam ettirilecek."

Nazlı Eda Piyade @nazliieda_

Bugün yayınlanan son KHK ile 18 bin kişi kamu görevinden ihraç edildi, gazete ve dernekler kapatıldı.

İleri Haber yazarı, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyeni Prof. Dr. İzge Günal da ihraç edilen akademisyenler arasında.

Son KHK’yı ve ihraç edilmelerini konuştuğumuz Günal, “'Bu suça ortak olmayacağız’ dediğimiz için açığa alındık, ihraç edildik. 1 yılı aşkın süredir açıkta olan bizler için bu KHK var olan durumu resmileştirmeleri oldu. AKP’nin OHAL’i kaldırıyoruz propagandası yaptığı dönemde gelen bu KHK gösteriyor ki Türkiye’de OHAL’in kalktığı yok. AKP’nin bundan sonraki yönetim biçimi, farklı isimler de getirseler ancak OHAL KHK'larıyla olacak." dedi.

'MAHKEME İLE DEĞİL POLİTİK MÜCADELE İLE KAZANACAĞIZ'

Bu KHK ile gelen ihraçların idari değil politik olduğunu, bu sebeple üniversiteye geri dönmelerinin de mahkeme süreçleriyle değil politik mücadeleyle gerçekleşeceğini vurgulan Günal  bundan sonraki süreci "Açığa alındıktan sonra devam eden davalarım vardı, pasaportuma el konulmuştu. Bunlarla ilgili mahkeme süreci yine devam edecek ama biliyoruz ki bu siyasi bir süreç bu yüzden mahkemelerle değil ancak siyasi olarak kazandığımızda sonuç alabileceğiz.” şeklinde ifade etti.

Günal “Ben ve tüm ihraç edilen arkadaşlarımın gerçek yeri olan üniversitelere dönüşü AKP’nin gidişiyle mümkündür. Kimsenin kaderi diğerinden bağımsız değil, birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz." diye ekledi.