İhmaller sonucu 21 sağlık emekçisi kimyasaldan zehirlendi

İhmaller sonucu 21 sağlık emekçisi kimyasaldan zehirlendi

Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, formaldehit değişimi sırasındaki ihmal sonucu 21 sağlık emekçisi zehirlendi.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, formaldehit adlı kimyasal maddenin değişimi sırasındaki ihmal sonucu 21 sağlık emekçisi zehirlendi. Zehirlenenler çeşitli hastanelere sevk edilirken hastanenin acil bölümü de kapatıldı. Personelin hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki kimyasallarla ilgilenen firmanın yetkilileri, laboratuvar bölümünde bulunan formaldehit adlı kimyasal maddenin değişimi sırasında bir şişeyi yere düşürerek kırdı. Talaş ile temizlenmesi gereken maddeyi gören temizlik görevlileri ise kimyasal maddeyi su ile temizlemeye çalıştı.

FİRMANIN İHMALKARLIĞI 21 PERSONELİ ZEHİRLEDİ

Cumhuriyet'ten Şeyma Paşayiğit'in haberine göre, firmanın ihmalkârlığı sonucu hastanede çalışan 21 sağlık emekçisi zehirlendi. Zehirlenenler çeşitli acil servislere kaldırıldı. Laboratuvar ile aynı katta bulunan acil hastalar taşındı. Acil servis tamamen boşaltılarak kullanıma kapatıldı. Acil servis etrafına polis olay yeri inceleme ekipleri tarafından sarı şerit çekildi. Hastanenin güvenlik ekipleri tarafından acil servis etrafındaki yurttaşlar uzaklaştırıldı.

Sağlık Bakanlığı konuya ilişkin soruşturma başlattı.

DAHA FAZLA