İHD İstanbul Şube yöneticisi Hatice Onaran evine yapılan baskınla gözaltına alındı

İHD İstanbul Şube yöneticisi Hatice Onaran evine yapılan baskınla gözaltına alındı

İHD İstanbul Şubesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, ciddi sağlık sorunları bulunan Hatice Onaran’ın gözaltında olduğu her dakika sağlık durumunun daha da kötüleştiği aktarıldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Hatice Onaran, Edirne Savcılığı tarafından yürütülen 2019 tarihli bir soruşturma kapsamında bu sabah evine yapılan baskınla gözaltına alındı. İHD İstanbul Şubesi'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada Onaran'ın serbest bırakılması istendi. 

Onaran’ın hak savunuculuğu faaliyetlerinden dolayı gözaltına alındığının belirtildiği İHD açıklamasında, “Hak savunucularına yargı baskısına son verilmesi ve arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Ciddi sağlık sorunları bulunan ve Perşembe günü ameliyat randevusu bulunan Hatice Onaran’ın gözaltında olduğu her dakika sağlık durumu daha da kötüleşmektedir. Bu nedenle derhal serbest bırakılması gerekmektedir¨ denildi. 

İnsan hakları savunucularının korunması sözleşmesinin yüklediği sorumluluk gereği insan hakları savunucularına yönelik her tür baskının önlenmesi için yetkililerin uyarıldığı açıklamada, Hatice Onaran'ın derhal bırakılması çağrısında bulunuldu.