İhbar hattı kuruldu: Çocuklara sansür 'öğretilecek'

İhbar hattı kuruldu: Çocuklara sansür 'öğretilecek'

AKP kendi 'milli değer'lerine uygun olmayan sanat eserlerinin bildirilmesi için ihbar hattı kurdu, 'Farkındayız' projesiyle çocuklara sansürü öğretecek.

İleri Haber

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü, yabancı dizi ve filmlerde ‘Türk kültür ve geleneklerine’ uygunluk arayışına girdi. Kendisine göre ‘milli değerlere uygun bulmadığı içerikleri sansürleyecek olan iktidar, Bakanlığın ‘Farkındayız’ projesi kapsamında gençlere ve çocuklara sanat eserlerinde sansürün nasıl yapılması gerektiğini öğretecek.

İHBAR HATTI KURULDU 

‘Milli değerlere uygun olmayan’ sanat eserleri ve sanatçılar için ihbar hattı kuruldu. GSB’nin ‘Farkındayız’ adı altında kurduğu web sitesinde ünlü diziler ve klipler inceleme altına alınıyor. Şimdiye dek 40 yabancı içeriğin incelendiği sitede sanatçılar ve yapımlar doğrudan hedef gösteriliyor. Sitede uygun bulunmayan eserler arasında 90'lı yılların kült dizisi 'Friends', ünlü müzik grubu 'System Of A Down' gibi içerikler var.

ÇOCUKLARA SANSÜRÜ ÖĞRETECEKLER

İktidar kindar nesil yetiştirme çalışmalarına, ‘Farkındayız’ projesini ortaokul ve liselerde uygulatarak devam edecek. Çocuklara izledikleri içeriklerde ‘dini değerlere aykırılık, Türk kültürüne uygunluk’ gibi içerikleri aratacak ve sansürü öğretecekler. AKP kendi kültürel hegemonyalarına uymayan içerikleri 100 bin gence ve ailelere, öğretmen ve imamların vereceği seminerler aracılığıyla sansürletmeyi öğretecek.

'İHBAR ET!'

Bakanlığın  'Farkındayız' projesine ait internet sitesinde 'Ne yapabilirim?' sekmesinde çocuklara ve gençlere sanat eserlerini nasıl bildirecekleri adım adım anlatılarak, sansürün nasıl yapılması gerektiği 'öğretiliyor'.

Sitenin menü kısmındaki "ihbar et" seçeneğiyle ekrana gelen bildirme formunda ise "İslam düşmanlığı içeren görüntü ya da sesleri lütfen bize bildiriniz" ifadelerine yer verildi.

DAHA FAZLA