İhaleyi ‘TOMA üreticisi’ kazandı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün açtığı TOMA ihalesini ‘TOMA üreticisi’ olarak bilinen Katmerciler şirketi kazandı.

(İleri - Haber Merkezi) Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yeni TOMA alımına ilişkin açtığı ihaleyi Gezi Parkı eylemleri sırasında gündeme gelen ‘TOMA üreticisi’ Katmerciler Araç Ekipmanları şirketi kazandı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada “Emniyet Genel Müdürlüğü' nün 65 Adet Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA-3) alımına ilişkin olarak beş firma fiyat teklifi vermiştir. En düşük fiyat teklifi toplamda 13.675.500 Euro  (...) olarak şirketimiz tarafından verilmiş olup, sözleşme imzalanmıştır" ifadeleriyle sonuç kamuoyuna duyuruldu.

PİYASANIN YÜKSELEN YILDIZI: KATMERCİLER

Eski milletvekili İsmail Katmerci ve ailesine ait Katmerciler Araç Ekipmanları şirketi sektörünün halka açık tek şirketi olarak biliniyor. Piyasada “Türkiye'de araç üstü ekipman sektörünün lideri ve borsadaki tek  temsilcisi” olarak bilinen KATMR 2010 yılındaki halka arzdan itibaren kârlılık dahil tüm temel bilanço kalemlerinde düzenli olarak gelişme kaydediyor. Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, 2014 yılı 2013 yılında döviz kurundaki hızlı artışın getirdiği finansal baskının etkilerini büyük ölçüde bertaraf ettiklerini belirterek, "Oldukça başarılı bir dönem geçiriyoruz. Sürdürülebilir ve sağlıklı bir mali yapıya sahip olma konusunda attığımız adımların sonuçlarını görüyoruz.

Yatırımcılarımıza iyi bir bilanço açıklamış olmaktan mutluyuz. 2014 yılının altı aylık döneminde tüm alanlarda hedeflerinin çok üzerinde bir başarı elde ettik. Bugüne kadar hiç faaliyet zararı yazmayan bir şirketiz” açıklamasını yapmıştı.

YÜZDE 179 KAR ARTIŞI

Şirket yetkililerinin verilerine göre konsolide gelirlerini yüzde 71 artırarak 53 milyon liradan 91 milyon liraya yükselten şirket, esas faaliyet kârını yüzde 229 oranında  artırarak geçen yılın aynı dönemine göre 2,1 milyon liradan 7 milyon liraya çıkardı. Şirketin faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı da yüzde 179 oranında artarak 2,7 milyon liradan 7,4 milyon liraya yükseldi. Son altı aylık dönemde Kenya, Sudan, Mali ve Makedonya'yı da ihracat gerçekleştirdiği ülkeler portföyüne dahil eden ve ihracat yaptığı ülke sayısını 45'e çıkaran Katmerciler, döviz pozisyonu açığını da önemli ölçüde azaltarak 54 milyon lira seviyesine geriletti.

CEO: “DÜNYA TÜRKİYE’NİN TOMA YAPABİLDİĞİNİ GÖRDÜ”

TOMA'ların üreticisi Katmerciler şirketinin CEO'su Mehmet Katmerci Gezi Direnişi esnasında medyaya verdiği bir röportajda "TOMA'larımıza büyük talep var. Dünya medyası aracılığıyla insanlar Türkiye'nin bu tip araçlar üretebildiğini gördü” ifadeleriyle işlerinden duydukları memnuniyeti ifade etmişti.