Iğdır'da kayyum protestosu: 'Talan etmek ve çalmak için atanıyorlar'

Iğdır'da kayyum protestosu: 'Talan etmek ve çalmak için atanıyorlar'

HDP’li 5 belediyeye bir gecede kayyum atanması Iğdır’da yürüyüşle protesto edildi. HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, kayyumların talan etmek ve çalmak için atandığını ifade ederek ''Bu zulme direneceğiz'' dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova belediyelerine kayyum atanması Iğdır’da düzenlenen açıklamayla protesto edildi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) il binası önünde bir araya gelen ve aralarında milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Mahmut Toğrul, Şevin Çoşkun, Muazez Orhan Işık, Tayyip Temel ve Habip Eksik’in bulunduğu çok sayıda kişi belediye binasına doğru yürüyüşe geçti.

Cumhuriyet Caddesi’nde polis tarafından durdurularak, yürüyüşleri engellenen kitle atına konuşan HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, engellemeye tepki gösterdi. 31 Mart 2019 seçimlerinde Iğdır’da tüm partilerin HDP’ye karşı birleştiğini hatırlatan Toğrul, “Ama belediye yönetimini halkımız bize verdi. Şimdi 31 Mart’ta bize karşı birleşenler, halkın belediyesine darbe ile el koyuyorlar. Biz halkçı belediyecilik yaptık, kadın belediyeciliği yaptık, gençlik belediyeciliği yaptık, çok dilli belediyecilik yaptık” dedi.

'KAYYUMLAR TALAN ETMEK VE ÇALMAK İÇİN ATANIYOR'

Yeni Yaşam'ın haberine göre, kayyumların, talan etmek ve çalmak için atandığını söyleyen Toğrul, “Biz bunların çalmalarını daha önceki belediyelerimizin gasbında ortaya koyduk. Kayyumların kendilerine nasıl hamamlar yaptığını, kaç ton tatlı ve çerez yediklerini, halkın parasını nasıl peşkeş çektiklerini bir bir ortaya koyduk. Iğdır halkının iradesini hiç kimse gasp edemeyecektir” diye konuştu.

Toğrul, şöyle devam etti:

“Bundan dolayı AKP-MHP faşist iktidarı kendi yönetimlerini devam ettirmek için bizim üzerimizden bir algı yaratarak, muhalefeti dizayn etmeye çalışıyor. Kendi tabanını bir arada tutmaya çalışıyor; ama ne yaparsa yapsınlar halkın bu iradesi yanımızda olduğu müddetçe bu kadar zorbalığınıza rağmen biz bu zulme direneceğiz. Seyit Rızan’ın dediği gibi; oyunlarınıza baş edemedik bu bize dert oldu ama biz de sizin önünüzde diz çökmeyeceğiz bu da size dert olsun.”

Açıklama ardından kitle, “Kayyum darbedir” sloganları eşliğinde HDP il binasına kadar yürüyüş düzenledi.