Iğdır'da bekçi şiddeti: Ters kelepçeyle gözaltına alınan 2 genç darp edildi

Iğdır'da bekçi şiddeti: Ters kelepçeyle gözaltına alınan 2 genç darp edildi

Iğdır'da, 19 Mayıs günü gece saatlerinde bekçiler tarafından durdurulan gençler, darp edilerek gözaltına alındı.

Son günlerde artarak devam eden 'bekçi şiddeti' vakalarına bir örnek daha eklendi. Iğdır'da merkeze bağlı Söğütlü Mahallesi’nde 19 Mayıs'ta gece saatlerinde bekçiler tarafından durdurulan 19 ve 16 yaşındaki gençler darp edilerek gözaltına alındı.

Gece saatlerinde dışarıda olan Emre Sabur (19) ve Kerimcan Elalmış (16) bekçiler tarafından durduruldu ve GBT uygulaması yapıldı. Bekçiler gençlere sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlerde dışarıda olmamaları yönünde argo kelimeler kullanarak uyarması üzerine gençler bekçilere tepki gösterdi. Bunun üzerine bekçiler, 16 yaşındaki Kerimcan Elalmış’ın boğazını sıktı. Bekçiler daha sonra Elalmış ve Sabur’un yüzüne yakın mesafeden biber gazı sıktı.  Olay yerine gelen birçok polis ve bekçi Sabur ve Elalmış’ı ters kelepçeleyerek darp etti.

Gençlerin darp edildiğini gören çevredekilerin tepkisi üzerine bekçi ve polisler çevredekilere silah doğrultarak küfretmeye başladı. Gözaltına alınan Sabur ve Elalmış Iğdır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Sabaha kadar gözaltında kalan Sabun ve Elalmış sağlık kontrolünden geçirilmeden ve darp raporu alınmadan emniyete çağrılan ailelerine teslim edildi.

Aileler daha sonra hastaneye giderek darp raporu aldı ve polis ile bekçiler hakkında suç duyurusunda bulundu. (MA)

DAHA FAZLA