İDO gemilerinin satıldığı internet sitesine erişim engeli

İDO gemilerinin satıldığı internet sitesine erişim engeli

Çiğdem Toker'in satışa çıkarıldığını duyurduğu İDO gemilerinin, satıldığı internet sitesine erişim engeli getirildi. Siteye Türkiye'den erişim engeli getirilmesi soru işareti uyandırdı.

istanbul Deniz Otobüsleri'ne (İDO) ait gemilerin internette satışa çıktığını duyuran Çiğdem Toker, bu kez de gemilerin satışa çıkarıldığı internet sitesine erişim engeli getirildiğini söyledi.

'KARARTMA YOLUYLA MI SAKLANACAK?'

Toker, "Büyük ihalede yanlıştan dönülüyor" başlıklı yazısında, gemilerin satışa çıkarıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Oruç, Reis, Kaptan Paşa, Seydi Ali Reis isimli yüksek hızlı yolcu gemilerinin her birine 2 milyon dolar fiyat konulduğunu açıklayıp, satışı kimin yaptığını, gelirin kimin kasasına gireceğini sordum. Soruma açık bir yanıt gelmedi. Ama şu oldu: İDO gemilerinin satışa çıkarıldığı www.nautisnp.com adlı siteye artık Türkiye'den erişilemiyor. "Erişim yasağı" anlamına gelen "access denied" uyarısı çıkan sayfada, sitenin kendisini saldırılardan koruduğu yazıyor. İnanırsanız… Halkın parasıyla alınan bu gemilerin satılıp satılmadığı ve kime kaç liraya satıldığı dijital "karartma" yoluyla mı saklanacak?"

DAHA FAZLA