İdlib Korosuna Papa Da Katıldı

İdlib Korosuna Papa Da Katıldı

Suriye ordusu İdlib'de cihatçılara yönelik operasyon hazırlıklarını sürdürüyor. Hazırlıklar, savaşın başından beri cihatçıları destekleyen emperyalistleri endişelendirirken, cihatçıların saldırıları hakkında susmayı tercih eden Papa da emperyalistlerin korosuna katıldı.

Suriye ordusunun İdlib'i cihatçılardan geri almak için hazırlandığı operasyonla ilgili emperyalistlerin korosuna Papa Francis de katıldı.

Vatikan'daki Aziz Petrus Meydanı'nda toplanan kalabalığa hitap eden Papa, "İdlib'de savaş rüzgarları esiyor ve biz insani felaket riskleriyle ilgili üzücü haberler alıyoruz" ifadelerini kullandı.

İNSAN HAKLARI ŞİMDİ AKLINA GELDİ

Uluslararası kurallar çerçevesinde sivillerin can güvenliğinin sağlanması için çağrıda bulunan Papa, konuşmasını şu sözlerle devam ettirdi:

"Ben bir kez daha uluslararası toplumdan ve Suriye'deki savaşa müdahil olan tüm aktörlerden diyalog, müzakere ve diplomasi dahil olmak üzere her türlü kanalı kullanarak, insan haklarına saygıyı ve sivillerin hayatını güvence altına almayı sağlamalarını canı gönülden talep ediyorum"

İSTİSMARLARI BİLDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Vatikan'ın eski Washington Büyükelçisi Başpiskopos Carlo Maria Vigano, 2013’te  Papa Francis'e Kardinal Theodore McCarrick hakkındaki çocuk istismarı iddialarını ilettiğini söylemişti.

Başpiskopos Vigano, geçtiğimiz Temmuz'da istifa eden Kardinal’le ilgili "Papa Francis en az 23 Haziran 2013'ten beri McCarrick'in seri bir istismarcı olduğunu biliyordu" demişti.