İddia: Suriye harekatında, Trump'ın damadı Kushner'in Kaşıkçı kaydı kullanıldı

İddia: Suriye harekatında, Trump'ın damadı Kushner'in Kaşıkçı kaydı kullanıldı

Trump'ın danışmanlığını da yapan damadı Jared Kushner'in, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın yakalanması için Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a yeşil ışık yaktığı öne sürüldü. İddiaya göre, Türk istihbaratı bu duruma dair bir ses kaydına sahipti ve o kayıt, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suriye'deki harekât öncesinde Trump'ı çekilmeye ikna ettiği görüşmelerde gündeme geldi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanlığını da yapan damadı Jared Kushner’in, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın yakalanması için Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a yeşil ışık yaktığı öne sürüldü. İddiaya göre, Türk istihbaratı bu duruma dair bir ses kaydına sahipti ve o kayıt, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye’deki harekât öncesinde Trump’ı çekilmeye ikna ettiği görüşmelerde gündeme geldi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanlığına getirdiği damadı Jared Kushner, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ve Barış Pınarı Harekatı’nı ilişkilendiren çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

İngiltere’nin yayın kuruluşlarından Spectator dergisinde Washington kulislerinden sızan bilgilerin yayınlandığı ‘Cockburn’ isimli köşede yer alan iddialara göre, Kushner’in Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’la kurduğu yakın ilişki, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine sebep olduğu ve  MİT’in bu duruma dair edindiği bir ses kaydının olduğu belirtildi.

ABD’nin Barış Pınarı Harekatı öncesi Suriye’nin kuzeyinden çekilerek Türkiye’nin harekatına ‘yeşil ışık’ yakmasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ses kaydını kullanarak Trump’ı ikna ettiği ileri sürüldü. Dergide yer alan haberde, “Bu kaynak, Türk istihbaratının Kushner ile MBS arasındaki telefon konuşmasını dinlediğini öne sürüyor. Ve Erdoğan da bunu, Trump’ın pes etmesini ve Türklerin harekâtından önce Amerikan askerlerini çekmesini sağlamak için kullandı” ifadeleri yer aldı.