İddia: Binali Yıldırım, Yatırımlardan Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak

İddia: Binali Yıldırım, Yatırımlardan Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP kulislerinden aldığı son bilgileri yazdı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP kulislerinden aldığı son bilgileri yazdı.

Selvi , bugün yayımlanan "Kabineden önce Erdoğan’ın siyaset tarzı değişiyor" başlıklı yazısında Binali Yıldırım'ın 'Cumhurbaşkanı yardımcılığının neredeyse kabullenildiğini' söyledi ve Yıldırım'ın 'Yatırımlardan sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı' olacağının konuşulduğunu aktardı.

Yazının ilgili bölümü şu şekilde:

"Bu arada Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı neredeyse kabullenildi. Yıldırım’ın, yatırımlardan sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı söyleniyor. Siyasette bazı şeyler semboller üzerinden okunuyor. Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanlığı’na Almanya’dan 4 adet Mercedes alındı. Bu araçların zırhlı olduğu söyleniyor. Kulislerde, 'Yeni kabinede 4 başkan yardımcısı olacak zırhlı Mercedes’ler 4 başkan yardımcısı için alındı' şeklinde değerlendirmeler yapılıyor.

[ih2]

Kabine değişikliğinin kısa sürede olmayacağı anlaşıldı ama AK Parti’deki değişiklikle ilgili beklenti sürüyor. Bugün MKYK toplantısı var. Değişiklik beklentisi var ama çok güçlü değil. İlk başlarda 5-6 genel başkan yardımcısının değişebileceği konuşuluyordu. Ama kabine değişikliği ile yakın tarihlerde yapıldığı için partideki beklentinin de dozu düştü."