İçme suyuna kanalizasyon suyu karışıyor

İçme suyuna kanalizasyon suyu karışıyor

AKP'li Viranşehir Belediyesi'ne bağlı Usluca köyünde, dere yatağına kanalizasyon suyunun karışması ve belediyenin gerekli önlemleri almaması köylüleri isyan ettirdi. 

İleri Haber

Urfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Usluca köyünde bulunan dere yatağına kanalizasyon suyu karışıyor. Kanalizasyon suyunun köyün tam ortasında yer alan dere yatağına akması kötü kokuların yayılmasını her geçen gün artarken köyde kirliliğe bağlı hastalıkların yayıldığı da belirtildi. 

Diğer yandan köyde çöp konteynırının bulunmaması da köyü adeta çöp yığını haline getirdi. Çocuklarının buralarda oynadıklarını ve bu suyu kullanmaktan başka çarelerinin olmadığını belirten köylüler Viranşehir Belediyesi'nin bu konuda harekete geçmesini bekliyor.

Konuyu sosyal medya hesabından dile getiren Türkiye İşçi Partisi Urfa İl Örgütü ise belediyeye yaşanan sorunlara karşı gerekli adımları atma çağrısında bulunarak, "Viranşehir İlçemizin Usluca köyünü ziyaret ettik. Kanalizasyon suyu köyün ortasındaki dere yatağına akıyor ve köyde hiç çöp konteyneri yok. Köy kötü koku ve çöp içinde kalmış. Bu olaya duyarsız kalıp, insanları yalnız bırakma lüksünüz yok. İşinizi yapın @viransehir_bld@suskigm

İnsanların canı tehlikede, çocuklar hastalanıyor. @viransehir_bld  ve @suskigm köye gidip incelemeleri yapıp kanalizasyon şebekesi kurmalı ve köye çöp konteynerleri yerleştirmeli.

DAHA FAZLA