İçme suyu tesislerinde çalışan 4 işçide koronavirüs tespit edildi

İçme suyu tesislerinde çalışan 4 işçide koronavirüs tespit edildi

Diyarbakır'da içme suyu şebekesinin arıtma tesisinde çalışan biri personel şefi olmak üzere 4 işçide koronavirüs tespit edildi.

Diyarbakır'da şehrin içme suyu şebekesinin bağlı olduğu arıtma tesisinde biri personel şefi olmak üzere 4 işçide yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif sonuç verdi.

Kent merkezine yaklaşık 13 kilometre uzakta bulunan Mastfroş Tepesi'nde 440 dekarlık alan üzerinde bulunan tesiste ilk vakaların ardından yetkililerin hiçbir önlem almaması sonucunda 3 kişi daha fenalaştı.

ÖNLEM YOK, UYARI YOK

Koronavirüsün içme suyu aracılığıyla da bulşabileceğinin açıklanmasına rağmen Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşleri (DİSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından herhangi bir önlem alınmadı. Çalışma düzeni aynı salgın öncesindeki gibi devam ederken, personellere konuyla ilgili bir bilgilendirme de yapılmadığı öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre DİSKİ'de çalışan bir personel konuyla ilgili şunları söyledi:

"Olayın başından beri, arıtma tesisinde çalışan personeller bilgilendirilmedi. Herhangi bir tedbir alınmadı. Ne bize ne de kamuoyuna herhangi bir uyarıda bulunuldu. Biz de tedirginiz. Çalışanların hepsi teste tabi tutulmalıdır. Gerek İtalya ve İstanbul’dan içme suyu ve kanalizasyon suyunda koronavirüs tespit edildiğini biliyoruz. Kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmemesi ve biz personele ilişkin tedbirlerin alınmaması, testlerin yapılmaması risk oluşturuyor.”

DAHA FAZLA